Толока на стадіоні колишнього «Комбайнового заводу»

Команда «Сили Людей» Тернополя відгукнулась на прохання тернополян з вулиць Бродівська та Лук’яновича допомогти організувати та провести толоку з прибирання місцевого стадіону.
За кілька годин партійці разом з місцевими мешканцями почистили значну територію від чагарників, покосили траву, зібрали десятки мішків пластику, скла й іншого сміття.


Дякуємо усім, хто долучився до корисної акції і особливо тим, хто після кожного відпочинку прибирає за собою!


Чисто не лише там де прибирають, а й там де не смітять.
Стадіон «Комбайнового заводу» має непросту, але цікаву історію
Після банкрутства заводу утримувати його було нікому і, колись гамірне та наповнене життям футбольне поле, швидко занепало й перетворилось у в суцільний засмічений чагарник.


Перші спроби відновлення стадіону розпочали місцеві мешканці 6 років тому разом з тодішнім депутатом міськради і теперішнім членом команди «Сили Людей» Іван Сороколіт.


Десятки місцевих мешканців кілька днів розчищали та прибирали територію.
Про неймовірну самоорганізацію тернополян писали ЗМІ:


https://te.20minut.ua/Podii/stadion-kombaynovogo-potolochili-i-hochut-sche-10402029.html
https://poglyad.te.ua/podii/na-zakynutomu-stadioni-u-ternopoli-taka-masshtabna-i-zavzyata-toloka-scho-azh-sapy-lamayutsya.html
https://www.0352.ua/news/548529/ternopolani-organizuvali-toloku-z-vporadkuvanna-teritorii-zanedbanogo-stadionu-foto

Далі була велика перемога проєкту «Відновлення стадіону Комбайнового заводу» у Громадському бюджеті на суму 1 млн. грн.
Ряд робіт було зроблено. Але, як і місцеві жителі, ми вважаємо, що кошти були використані неефективно і, як результат, проєкт не реалізовано – стадіон НЕ ВІДНОВЛЕНО.


У жовтні минулого року Тернопільська міська рада передає все ще неповноцінний стадіон у безоплатне користування на 35 місяців громадській організації «Дитячо-юнацький спортивний клуб «Чемпіон Плюс».

Тренери та виховники дитячого клубу намагаються привести до ладу стадіон, але їхніх сил й можливостей замало.


Закликаємо Тернопільська міська рада та зокрема міського голову Сергій Надал привести врешті решт стадіон до ладу та забезпечити його якісне утримання.