Минає шоста річниця катастрофи українського військово-транспортного літака Іл-76

Минає шоста річниця катастрофи українського військово-транспортного літака Іл-76. 14 червня 2014 року під час заходу на посадку в аеропорту Луганська терористи підбили Іл-76. 49 військовослужбовців, які перебували на борту, загинули.

У минулорічній заяві Служби безпеки України йдеться: “рішення про збиття було прийняте в Кремлі та приведене у дію позаштатним підрозділом Головного управління Генштабу Збройних сил РФ, відомим як “приватна військова компанія “Вагнера”.

За даними спецслужби, “злочинний наказ віддав безпосередньо командувач 58-ю армією ЗС РФ генерал-майор Євгеній Нікіфоров”, якого в той час відправили у відрядження на Донбас для виконання військових завдань.

“Більше того, виконавці вбивства українських воїнів – Дмитро Уткін, Андрій Гуральов та Андрій Лебедєв, після повернення в Росію були відзначені Путіним офіційними державними нагородами “Орденами Мужності”, – додають в СБУ.Маємо знати, хто насправді причетний до вбивства наших військових та пам’ятати тих, хто віддав своє життя за вільну соборну Україну.