Заява Сили Людей Тернополя щодо неприпустимості останніх висловлювань, планів та дій вищого керівництва країни, які несуть загрозу суверенітету і територіальної цілісності України в умовах російської агресії

Заява Сили Людей Тернополя щодо неприпустимості останніх висловлювань, планів та дій вищого керівництва країни, які несуть загрозу суверенітету і територіальної цілісності України в умовах російської агресії.

13 березня 2020 року після оприлюднення у пресі результатів переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську Головою Офісу Президента України було підтверджено заплановане на 25 березня 2020 року підписання «Консультативної ради» в рамках політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи, повноцінними учасниками якої передбачено лише представників України та так званих «представників» «окремих районів Донецької та Луганської областей».

У зв’язку з цим, нагадуємо та наголошуємо:

– На території України окупаційну війну веде Російська Федерація з використанням власної військової техніки та військових формувань, прикриваючись маріонетковою владою місцевих терористичних організацій. Військові події в Криму та на Сході України виникли та тривають внаслідок агресії РФ, а не внутрішнього конфлікту.

– Для збереження територіальної цілісності та незалежності України не можна сідати за стіл перемовин з так званими представниками влади окупованих територій та, тим більше, підписувати з ними будь-які протоколи й домовленості. Перемовини щодо встановлення миру та відновлення територіальної цілісності Україна може вести виключно з агресором, а саме, з Російською Федерацією, та за участі зі світової спільноти (США, ЄС, Великобританія, Канада та ін.). Війна припиниться лише після припинення агресії з боку Росії.

– Не може бути мови про відновлення водопостачання та продаж води Україною до окупованого Криму. Такі ініціативи та дії означатимуть визнання окупаційної влади Криму та приналежність Криму до складу Російської Федерації. Відповідальність за окуповані території лежать виключно на окупаційній владі.З огляду на вище сказане,

ЗАЯВЛЯЄМО:

1. Вбачаємо в таких діях ознаки державної зради інтересів України головою офісу Президента України Андрієм Єрмаком та тими особами, які інтегровані в цей процес і фактично сприяють зняттю санкцій та відповідальності з країни-агресора та визнанню легітимності маріонеткової влади та її бойовиків.

2. Висловлюємо недовіру раднику секретаря Ради Національної безпеки і оборони (РНБО) Сергію Сивосі, який діє та висловлюється проти інтересів України та на підтримку сценарію країни агресора.

Звертаємось до Президента України та до Верховної Ради України з вимогою відмовитись та засудити такі дії представників офісу президенту України й РНБО, притягнути винних до відповідальності згідно з законодавства та Конституції України.Слава Україні!