Захистимо мову

Агенти «руского міра» у Верховній Раді з-поміж депутатів монобільшості «Слуга Народу» 16 липня 2020 року виносять на розгляд законопроєкт №2362 Бужанського. Якщо його затвердять, то перехід учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання з 1 вересня 2020 буде скасовано. До того, в будь-яких школах (включаючи школи з українською мовою навчання) буде дозволено викладати «декілька навчальних предметів» російською мовою.

Українська мова в освіті – це надійний оборонний форпост української державності.
Прийняття даного закону створить довгострокві загрози національній безпеці країни.

Ми, політична партія «Сила Людей», вважаємо, що даний законопроєкт безпосередньо націлений на підрив статусу української мови в Україні. Ми вважаємо, що українська мова в освіті є першочергово мовою викладання з усіх обов’язкових предметів. Якщо у тих чи інших освітніх закладах є попит на вивчення мов нацменшин, вони мають вивчатися не замість української мови, а як додаткові предмети.

Ми закликаємо усіх, кому важливе питання збереження мови в українській освіті прийти 16 липня 2020 року на площу Конституції під Верховною Радою на 9.00.

“Сила Людей” закликає партію “Слуга народу” виключити з фракції авторів антидержавного проросійського законопроекту.

Закликаємо депутатів Верховної Ради, зокрема, депутатів з-поміж монобільшості зняти законопроєкт №2362 з розгляду. Необхідно забезпечити всеосяжне напрацювання законопроєкту «Про мови нацменшин», а не збільшувати статус окремо вибраної мови.