Міський голова відмовив збільшити виплату воїнам ОУН-УПА

На сесії Тернопільської міської ради, що відбулася 4 лютого, депутат «Сили Людей» Іван Сороколіт запропонував збільшити щомісячні виплати ветеранам ОУН-УПА із 850 до 3 000 гривень, але міський голова, Сергій Надал пропозицію відхилив.

У 2019 році у Тернополі було 38 ветеранів ОУН-УПА, наприкінці 2021 року їх залишилося тільки 32. Щомісячно вони отримують від міської ради лише 850 гривень.

На сесії, під час розгляду питання про звіт соціальної програми «Турбота» за 2019-2021 рр., Іван Сороколіт запропонував дати доручення фінансовому управлінню і управлінню соціальної політики міськради підготувати зміни до програми «Турбота» і Бюджету 2022 щодо підняття цих виплат хоча б до 3 000 гривень.

Іван Сороколіт пропонує збільшити виплати ветеранам ОУН-УПА

На своїй фейсбук-сторінці політик прокоментував ситуацію так:

«Давати доручення під час сесії – звична практика. Міський голова Сергій Надал відреагував, м’яко кажучи, дивно і навіть агресивно. Спершу сказав, що це вже зроблено. Але, як виявилось виплати підняти з 850 грн до аж 1000 грн. А далі – відмовився давати пропоноване мною доручення, супроводжуючи це нападками «треба було робити це вчасно, коли приймалась програма!».

«Хоча, зазначу, зміни до більшості міських програм вносяться по кілька разів на рік. Також він сказав неправду про те, що ми не підтримали прийнятої раніше програми.Через кілька років НЕ БУДЕ КОГО ВЖЕ ШАНУВАТИ!!!Видавати книжки і ставити пам’ятники ми ще встигнемо!А шанувати ЗА ЖИТТЯ – ні! Хіба Вояки УПА не заслужили останні роки прожити максимально щасливо і в достатку в Україні, за яку вони боролись, ризикуючи усім? Та вони заслужили на значно більше ніж 3000 чи 5000 гривень на місяць! Тим більше, що для бюджету міста це легко і під силу!»