Пане Президенте! Трудового рабства в Україні не буде!

Одне з фундаментальних прав людини – це свобода пересуватись. І кожна людина самостійно несе відповідальність за наслідки персональної реалізації цієї свободи.

Саме відповідальність за свої дії відокремлює вільну людину від раба.Сигнали з дипломатичних відомств Фінляндії та Великобританії про спроби МЗС та уряду Шмигаля за керівництва Зеленського усіляко обмежити право власних громадян на виїзд за кордон з будь-яких мотивів – є спробою позбавити українців відповідальності, свободи та фундаментальних прав.

В умовах економічної кризи, що насувається, забирати такі права це ще й створювати загрозу життю й економічній стабільності тисячам наших громадян, єдиним доходом яких були роботи за кордоном.

Ми, Сила Людей, вимагаємо від Верховної Ради, Прем’єр-міністра, Міністра закордонних справ та Президента негайно викликати Міністра закордонних справ на публічний звіт та дати оцінку політиці відомства й зупинити ганебну практику видачі дозволів від МЗС на виїзд українців за кордон.

Відсутність публічної та прозорої політики у зовнішній політиці, невміння будувати якісну комунікацію з власними громадянами та відомствами інших країн, сховані заборони на виїзд за кордон українців – все це нагадує радянський союз, а не сучасну європейську країну.