100 років із дня народження геніальної українки Ярослави Стецько

Сьогодні минає 100 років із дня народження геніальної українки, уродженки Тернопільщини Ярослави Стецько – видатної української націоналістки, політичної діячки, журналістки, першої лідерки партії Конгрес Українських Націоналістів, депутатки Верховної Ради України другого, третього і четвертого скликань.

«Я ніколи не думала над тим, ким я буду в Українській державі, але я свято вірила в майбутність українського народу, вірила, що він буде вільний, бо ж скільки мільйонів загинуло за його волю! Я вірила в Божу справедливість»,- говорила Слава Стецько 19 березня 1997 року при виголошенні депутатської присяги.

Вірі в майбутнє України, яку буквально випромінювала пані Слава, можна було лише подивуватися. Вона надихала цією святою вірою оточення.

«Дух нації засадничо здоровий. Його треба лише відродити, очистити українські душі від чужинецького намулу неволі», – часто наголошувала вона.Багато думок, які проголошувала Слава Стецько, сьогодні можна сміливо вважати пророчими.

«Державу мусить будувати цілий нарід, тільки тоді можна буде сподіватися, що українська держава укріпилася і що її не можна так легко ліквідувати. Адже зазіхання Росії далі існують, і є загроза подальшого тиску з боку Росії на Україну. Тепер ми мусимо подбати, щоби був затертий кордон між Західною і Східною Україною»,- говорила Слава, ніби знаючи, що на нас чекає в 2014 році війна…

Давайте ж сьогодні згадаємо нашу легендарну землячку, для якої Україна та її цілісність завжди були на першому місці. Її вірі в незалежність, міцність та стійкість нас як нації слід вчитися та переймати сьогодні!

Пам’ятаємо! Та дякуємо!