Збори щодо захисту зеленої зони на вулиці Живова: результати зустрічі

Команда «Сили Людей» разом з депутатами Іван Ковалик, Ігор Турський, Іван Сороколіт взяла участь в зборах мешканців вулиць Живова, Оболоня, Острозького.

Члени ініціативної групи, активісти та депутати обговорили разом з присутніми ситуацію зі скандальною земельною ділянкою, за якою відкрито кримінальну справу. Під час зборів було виявлено, що під прикриттям “кіоску по ремонту взуття” і встановленням інших “тимчасових споруд”, фактично розпочинається повноцінне будівництво, яке огороджене будівельним парканом без жодних дозволів та ознакувальної інформації.

Законодавство України не передбачає ведення будівництво на ділянках, які надані комусь в користування на правах сумісного користування (сервітуту) та без визначення меж ділянки й нанесення на публічну кадастрову карту.

Учасники зборів одностайно вирішили демонтувати самовільно встановлені неестетичні будівельні елементи на міській землі, які обмежили можливість доступу до зеленої зони всім бажаючим тернополянам. Також вирішили і надалі спільно зупиняти будь-які будівельні роботи даної території допоки правоохоронцями не буде завершене розслідування та завершений судовий розгляд.

У планах людей перетворити вільну від будівель земельну ділянку на сквер. Детальніше про скандальну земельну оборудку за посиланням – http://sl.te.ua/?p=2219