Засідання регіональної платформи керівників територіальних громад Тернопільщини

10 березня у місті Чортків відбулося засідання регіональної платформи керівників територіальних громад Тернопільщини.

Учасники засідання говорили на тему: «Децентралізація: виміри спроможності муніципалітетів».

Знаково, що захід відбувався саме у Чорткові – прогресивному та потужному центрі Чортківської громади, яку очолює один з лідерів команди «Сила Людей» Володимир Шматько.

«Моя мрія збулася! Сьогодні ця дискусія – в Чорткові. Щиро вдячний усім, хто долучився до організації заходу»,- зазначив під час виступу на засіданні Володимир Шматько.

Міський голова Чорткова детально розповів про те, що як його команда протягом шести років користується реформою децентралізації: від ремонту дворів до виходу на міжнародний рівень комунікації та співпраці.

Також участь в дискусії взяли посадовці всеукраїнського та обласного рівнів, зокрема:

– В’ячеслав Негода – заступник Міністра розвитку громад та територій України;

– Олександр Слобожан – виконавчий директор Асоціації міст України;

Володимир Труш – голова Тернопільської обласної державної адміністрації;

– Віталій Безгін, народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування;

– Володимир Гевко – народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету;

– Євгенія Кравчук – народний депутат України, заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань інформаційної політики Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики;

Міські, сільські та селищні голови Тернопільщини.

Учасники дискусії обговорювали зміни до законодавства, які зможуть покращити наповнення місцевих бюджетів, розбудову інфраструктури та створення належних умов для розвитку підприємництва й створення робочих місць.