Наші кандидати. Петро Самуляк (Petro Samulyak) – приватний підприємець у сфері ІТ та позашкільної освіти, співзасновник видавництва настільних ігор «Kozak Games»

«Чому я вирішив брати участь у місцевих виборах разом з командою «Сила Людей»? Чим більше я дізнаюсь про українську позашкільну освіту, тим ширші горизонти відкриваються і мене все частіше запитують:

Старше покоління: – Як через Інтернет оплатити комунальні послуги ?- Навіщо нам той Інтернет і як ту довідку з телефону дістати?

Молодих батьків турбує :- Чому влада не забезпечила якісної дистанційної освіти у школах на період карантину? – Скільки шкіл мають нові комп’ютерні класи для навчання сучасного веб-програмування?

Молодь турбує: – Як молодому спеціалісту влаштуватись на роботу після закінчення ВУЗу?

На кожне з цих запитань немає єдиної правильної відповіді. Що ж може зробити місцева влада, щоб цих запитань було менше?

✅ 100% публічних послуг повинні бути доступні громадянам та бізнесу ОНЛАЙН. Міська влада повинна забезпечити належний легкий та доступний спосіб отримання державних послуг за допомогою Інтернет-ресурсів та достатньої кількості POS терміналів для доступу до цих ресурсів.

✅ Максимально розвивати та залучати мешканців Тернополя до програм розвитку цифрових навичок. ВПРОВАДЖЕННЯ програм з БЕЗКОШТОВНОГО НАВЧАННЯ мешканців міста комп’ютерній грамотності.

✅ Створення єдиної платформи для дистанційного навчання та запровадження електронного щоденника у школах міста для зручності батьків.

✅ Підготовка та реалізація програми покращення шкільних кабінетів інформатики для доступності вивчення комп’ютерної грамотності та ІТ-технологій.

✅ Освіта має бути якісною. Вчителі, які отримують роботу за допомогою хабарів – це система, що підриває засади справедливості. Дітей мають навчати справді професіонали свого фаху, а мотивацією повинна бути відчутна премія на основі таємного рейтингування батьків.

Найбільшою проблемою нашого студентського міста є відтік випускників навчальних закладів через відсутність можливості реалізувати себе в Тернополі. Причиною є відсутність програми розвитку міста як у ІТ-сфері, так і в виробничій галузі. Наше місто нічим не поступається ні Львову, ні Івано-Франківську у якості життя та інфраструктурі, проте місцева влада на чолі з головою Сергієм Надалом обіцяє лише на словах, але нічого не робить для реалізації обіцяного.

Ви можете стати частиною чесної політики, підтримавши нас. Адже серед нас ваші друзі, ваші сусіди чи може навіть родичі, яким особливо небайдужий Тернопіль. І ми знаємо як діяти у інтересах тернополян, адже це наше місто! Тернопіль – місто сильних людей.»