Наші кандидати. Підприємець, юристка, громадська діячка Юлія Мамчак (Yulya Mamchak)

«Громадський контроль є однією з найбільш важливих форм реалізації демократії, способом залучення населення до управління суспільними справами місцевого значення. Право на здійснення контролю за діяльністю органів державної влади, місцевого самоврядування та їх посадових осіб, на сьогодні, реалізується через суб’єкти громадського контролю, якими є громадяни, громадські організації та політичні партії, профспілки та інші учасники громадянського суспільства (домові та вуличні комітети, трудові колективи, об’єднання співвласників тощо).

Ефективність роботи органів і посадових осіб місцевого самоврядування, своєчасне та якісне виконання доручень громади, надання її членам доступних та якісних публічних послуг значною мірою залежать від наявності дієвого громадського контролю. Правову основу здійснення громадського контролю в Україні, закладають норми Конституції України.- ч. 2 ст.3 – держава відповідає перед людиною за свою діяльність;- ч.2 ст.50 – носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ.

Проте наша місцева влада часто забуває, що єдиним джерелом влади в Україні є народ і ми змушені відстоювати свої права у судах витрачаючи свій час та кошти на:

– Незаконні забудови в зелених зонах міста та на березі Тернопільського озера.

– Ущільнену забудову в обхід усіх можливих норм.

– Безкоштовне виділення землі для «своїх», сумнівні «інвестиційні угоди» для своїх бізнес-інтересів та виділення землі «своїм» забудовникам без аукціонів.

– Бізнес-проекти з порушенням екологічного законодавства та із шкодою для мешканців Тернополя.

Це і «торфяні котельні», і використання переповнених та закритих сміттєвих звалищ із завезенням сміття з інших областей та ін.- Нецільове використання та «дерибан» коштів з бюджету міста владою та підконтрольними їй комунальними підприємствами. Ми бачимо, що теперішня міська влада більше дбає про власне збагачення та працює у інтересах наближених (своїх) людей, не звертаючи уваги на прохання, зауваження та вимоги мешканців Тернополя, свідомо і цинічно порушуючи закони.

Я, свідомо прийняла рішення обиратися до міської ради м. Тернополя по округу №5 та представляти інтереси мешканців Тернополя, як представник громади. Буду рада підтримці!»