Здоров’я тернополян у небезпеці!

За останній тиждень у місті суттєво зросла кількість офіційно виявлених хворих на COVID-19.Якщо будь-які великі чи малі цифри можна «списувати» на більшу кількість тестувань або інші «технічні» причини чи «збіги», то не помічати факт повного завантаження лікарні хворими з середньо-важким і важким перебігом інфекційного захворювання не вийде.

Станом на сьогодні перша міська лікарня переповнена хворими і працює на максимумі своїх можливостей. При цьому, як і було раніше, левова частка хворих на коронавірус – це люди з малосимптомним перебігом та легкою формою захворювання, госпіталізація яких не проводиться. Тому вони залишаються на лікуванні вдома, під власну відповідальність. Абсолютно логічним є висновок, що зросла і кількість контактних осіб. Відсутність симптомів не означає на сьогоднішній день цілковиту безпеку і не дає можливості ігнорувати головні правила безпеки: дотримання безпечної дистанції та уникнення місць скупчення великої кількості людей.

Закликаємо міського голову Сергія Надала максимально скоротити або й відмінити усі публічні групові заходи і святкування на найближчі місяці, а видатки бюджету замість власного піару та некритичних робіт – спрямувати на сферу охорони здоров’я.Здоров’я та безпека життя людей – понад усе!

Тернополян ж просимо бути обережними, мінімізувати соціальні контакти, дотримуватись рекомендацій з особистої гігієни, та не збиратися великими групами.