Інформаційно-просвітницька акція на Театральному майдані міста.

Днями громадська організація “Сяйво духу”, активною учасницею якої є наша партійка Ірина Хаєцька, спільно з викладачами та студентами Тернопільського національного медичного університету у Всесвітній день поінформованості про розщілину хребта і гідроцефалію, який відзначається щорічно 25 жовтня, провели інформаційно-просвітницьку акцію на Театральному майдані міста. Студенти-волонтери інформували перехожих дівчат та жінок щодо важливості вживання фолієвої кислоти у період вагітності, шляхи профілактики вроджених вад.

Таку акцію спільно проводять уже другий рік. За словами Ірини Хаєцької, діагностика та профілактика на ранніх стадіях дуже важлива. Тому просить жінок з усією серйозністю ставитися до майбутнього материнства. До слова, Ірина Хаєцька – авторка проекту створення дитячого інклюзивного майданчика у парковій зоні під назвою «Місто мрій». Проект минулого року переміг у Громадському бюджеті та зараз на стадії реалізації. Ідея створити такий майданчик виникла не на порожньому місці.

Сьогодні у Тернополі є понад тисяча неповнолітніх діток з інвалідністю. Часто їх дозвілля обмежується чотирма стінами, адже погратися їм просто ніде. За словами Ірини Хаєцької, першочергово проект орієнтований на дітей з інвалідністю та їхніх родин, проте на інклюзивному дитячому майданчику зможуть гратися всі!