Знайомство з членами команди «Сила Людей» Тернополя: Людмила Рижевська

Знайомство з членами команди «Сила Людей» Тернополя:

Людмила Рижевська – голова ОСББ, громадська активістка, голова первинного осередку в партії.

«Я родом з смт. Товсте, Заліщицького району. Після закінчення школи приїхала навчатися в Тернопільський економічний університет. Здобула спеціальність «Менеджер зовнішньоекономічної діяльності»,- розповідає Людмила Рижевська.

Після університету Людмила вийшла заміж. З чоловіком придбали квартиру у новобудові Тернополя. Як виявилося потім, новий дім стане для Людмили ще й майбутньою роботою.

«В нашому будинку на вул. Лозовецькій, 4 почали створювати ОСББ. Постало питання, хто його очолюватиме. Тоді особливо бажаючих не було. Я вирішила наважитися, а люди мене підтримали».

Згодом Людмила Рижевська стала головою ОСББ в будинку по сусідству – на вул. Лозовецькій,8.

«Це було десять років тому. Наші ОСББ – одні із перших, створені в Тернополі. Та мені було дуже цікаво. Напевно, бо люблю працювати з людьми, спілкуватися з ними. Звісно, як у кожній роботі, є важкі моменти, але головне старатися дійти порозуміння».

Про «Сила Людей» Людмила дізналася від одного з лідерів політичної партії Іван Сороколіт. На той час він був депутатом міської ради та представляв інтереси округу, де жила Люда.

«Ми тоді ще мали житло на вул. Збаразькій, а Іван Леонідович був депутатом. Завжди активний, небайдужий. Багато допомагав нам. Тому склалося добре враження. Щодо партії, то, якщо чесно, я про це думала давно. Ще в дитинстві з подругами ми знали, що як виростемо, то підемо в партію, яка захищає екологію. Ми любили, малими, прибирати, збирати сміття, доглядати за пам’ятниками (сміється,- авт.). Звісно, коли ростеш, то пріоритети теж змінюються, але бажання допомагати людям, бути корисною з дитячих років не зникло».

Із «Силою Людей» Людмилу поєднує також багато друзів, з якими долучається до соціальних проектів, що виходять навіть за межі країни.

«Громадські проекти мені дуже подобаються, бо відчуваю себе потрібною. Рік тому, до прикладу, наш проект зі створення спортивного майданчика на вул. Лозовецькій здобув перемогу в Громадському бюджеті міста. Власне, команда «Сила Людей» тоді мені дуже допомогла з агітацією та підтримкою».

За словами Людмили Рижевської, в «Силі Людей» дуже багато людей, які їй імпонують та стали друзями.
«Тут я можу висловити свою думку, до неї прислухаються. Це мій перший досвід в партії, але, порівнюючи з іншими по словах, подобається те, що у нас немає власників чи босів. Добре, коли кожен має право голосу».

Попри роботу в ОСББ та громадсько-політичну діяльність, зараз Людмила виховує трьох дітей: 13 річного Данилка, 7-річну Єву та Ігоря, якому скоро виповниться півтора роки.