Україна має рухатись в Європу, а не у 90-і! Авакова у відставку!

Зґвалтування та катування полісменами дівчини у Кагарлику; суд по “Справі Шеремета”, де безпідставно продовжили протиправне ув’язнення Юлії Кузьменко, Андрія Антоненка та продовження запобіжного заходу Яні Дугарь; напад силовиків ДБР на музей Івана Гончара; обшуки СБУ у Центрі Довженка; створення таємного Департаменту захисту інтересів суспільства і держави всередині МВС. Тепер ситуація у Броварах: близько півсотні озброєних молодиків влаштували стрілянину у житловому масиві.

Це все події останніх тижнів, які свідчать про повний колапс правоохоронної системи. Всіх її сегментів: поліції, МВС, генпрокуратури, СБУ, ДБР, судів. Ці органи покликані займатися не “кришуванням”, не політичним пресингом, не підробкою доказів, не руйнуванням конституційних основ прав та свобод громадян. Їх створювали для гарантування безпеки, справедливості, для боротьби з корупцією, посадовими злочинами та злочинними угрупуваннями. Реформи всіх вищезгаданих органів провалились.

Ми чуємо, що від Одеси до Закарпатської області діють пов’язані з силовиками організовані злочинні групи, які нарощують свої силові блоки; Рівненську, Житомирську та Волинську області вже в ЗМІ називають Бурштиновою республікою. У Херсоні на Катерину Гандзюк було вилито літр кислоти, але досі не встановлено замовника, а ситуація на півдні країні викликає глибоку тривогу. Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей – вже окуповані Російською Федерацією, зокрема і через зраду та бездіяльність правоохоронних органів. Хто покараний з тітушок, що співпрацювали з міліцією під час Революції Гідності? Чи покарані вбивці Небесної Сотні? Наївно думати, що Київ та область залишаються осередком правосуддя і справедливості. Ситуація погіршується щоденно. Це підриває основи безпеки, права й демократії в країні.

Ми закликаємо всі фракції Верховної Ради негайно:
– вимагати звіту тимчасово вічного міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, генерального прокурора Ірини Венедіктової та голови Служби безпеки України Івана Баканова;
– відправити у відставку Арсена Авакова та Ірину Венедіктову;
– розпочати реальну реформу МВС, Генеральної прокуратури та СБУ, що має привести до формування муніципальної поліції, місцевих виборних шерифів, виборних прокурорів та урізання усіх економічних функцій служби безпеки;
– запровадити реальні суди присяжних, де присяжні визначатимуть вину чи невинуватість підозрюваних, а судді будуть виборними та визначатимуть міру покарання і вестимуть судовий процес.

Хочемо подякувати парламентській фракції “Голос” за приєднання до наших вимог звільнити вічно тимчасового Арсена Авакова. Закликаємо всі демократичні сили об’єднатись у цьому питанні задля збереження європейської України та неповернення в 90-і!