Знайомство з членами команди «Сили Людей» Тернополя: Роман Кондрат

Знайомство з членами команди «Сили Людей» Тернополя: Роман Кондрат (Roman Kondrat) –– учасник бойових дій, голова ОСББ «Успіх-Злуки,3», громадський діяч.

Народився Роман на Вінниччині в смт. Вапнярка в багатодітній сім’ї. Звідти родом його мама. Батько ж – з Гусятинщини. Родина на Вінниччині жила не довго. Роману не було ще й року, коли батьки переїхали на Тернопільщину.

В Гусятині Роман Кондрат пішов до школи. Вищу освіту здобував у Тернопільському технічному університеті ім. І. Пулюя. Навчався за фахом «Менеджера по виробничій сфері» (організація виробництва). Щоправда на стаціонарі вчився лише два роки, бо пішов до армії.

Після був закордоном на заробітках в Європі, повернувся, почав свою маленьку справу: виготовляв ключі.

«Потім Помаранчева Революція… Я був довіреною особою Віктора Ющенка – єдиний в Густинському районі. На Майдані в Києві був постійно. Потім мене «гарно» попросили відступити назад, дати дорогу більш «поважним» людям»,- пригадує Роман.

Після Революції, з 2005 року, Роман Кондрат почав працювати начальником відділу молоді та спорту в Гусятинському районі. Працював начальником до першої хвилі мобілізації…

«Страшно було, звісно. Мені ще й снилося постійно, що мене в армію забирають ще до війни, уявіть собі. Раз на рік точно такий сон був. Хоча ще навіть натяків на війну не було. Пам’ятаю, що кажу уві сні: «Чому мене берете? Я ж вже відслужив». І тут в 2014 вручили повістку. Такий віщий сон…»,- пригадує Роман Кондрат.

В 2014 році батальйон «Збруч», в якому служив Роман, проходив службу на кордоні з Кримом ( півострів Ад, мис Кутара, пропускний пункт на Чонгар).

«Потім нас перевели в зону Антитерористичної операції, зокрема в Донецьку область під Маріуполь. Батальйон ніс службу й під Гранітним, й під Широкіно. Де був наказ – там і стояли на блок-постах»,- каже Роман.

Значну роль тоді відіграли волонтери. На початках, за словами Романа, армія буквально трималася на їхній небайдужості.

«Не було нічого. Мене одягнули волонтери: від каски і бронежилета, до навіть шкарпеток. Під закінчення служби вже було помітно, що рівень забезпечення зріс».

У волонтери подалася і дружина Романа – Лілія Кондрат.

«До війни дружина займалася рукоділлям. В декреті вона вишивала, в’язала, плела, малювала. І постало питання, що для того, щоб заробити кошти треба щось зробити. Ліля почала проводити ярмарки, згуртувала навколо себе дівчат і вони разом почали вишивати обкладинки на паспорти на патріотичну тематику. Та продавати їх. За зароблені кошти купували все необхідне для військових. Я дуже пишаюся своєю дружиною. Їй вдалося навіть купити тепловізор для бійців 80-тої бригади. На той час він коштував близько трьох тисяч доларів»,- каже Роман Кондрат.

З вересня 2018 року Роман очолює ОСББ «Успіх-Злуки,3». Намагається не просто модерувати роботу в будинку, забезпечувати його існування без проблем, а й згуртовувати людей. Приміром, минулого року організовував спортивні змагання та пікнік для дітей та дорослих із свого та сусідніх будинків.

В партію «Сила Людей» Роман потрапив, бо не міг стояти осторонь. Каже, що був свідком як корумпована місцева влада оголосила війну депутатам, які мали одну з найвищих підтримок виборців – Івану Сороколіту та Ігорю Турському. Дійшло аж до фізичного блокування приміщення міської ради. Роман не раз приходив підтримати хлопців під мерію.

З часом почав цікавитися «Силою Людей», поділяв її принципи. Зараз Роман – один з лідерів у тернопільській політичній команді. Найбільше, що імпонує Роману в команді – це прозорі правила прийняття рішень, відкритість та значимість кожного голосу.

А ще Роман Кондрат палкий прихильник рок-музики. Йому вдалося побувати на концертах «Deep Purple», «Rainbow».
Разом з дружиною виховують двох донечок: Антоніну та Христину.