Тернопіль – місто здорових людей

Заява Тернопільської міської партійного організації “Сила Людей”.

Справедливий суд має бути у всьому! Та коли йдеться про життя та здоров’я дітей, Феміда апріорі не може бути сліпою та байдужою!

Нещодавно в Тернополі гучно затримали наркоторговців, що постачали наркотиками всю Тернопільську область і не тільки. Наркотики продавали в тому числі й через інтернет, тому діти без проблем могли їх придбати. Двом підозрюваним було обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт. Долю ще семи (серед них головних організаторів) сьогодні мав вирішити суд.

В зв’язку з цим під стінами Тернопільського міськрайонного суду сьогодні небайдужі громадські організації та тернополяни провели мирну акцію протесту, щоб правоохоронці та Феміда довели справу злочинців до логічного, справедливого завершення.

Члени команди «Сила Людей Тернополя» також взяли участь в акції. Ми впевнені, що за будь-який злочин має бути відповідальність. Тим паче, коли йдеться про життя нашого майбутнього – дітей!

Соромно, що в Тернополі, який місцева влада назагал демонструє здоровим, екологічним та безпечним, спокійно розвивалося ціле угрупування зі збуту наркотиків!

Звертаємо увагу, що одиничне покарання пійманих злочинців не вирішить цієї проблеми. Лише системна робота правоохоронців, постійна профілактика, просвітницька діяльність в школах й університетах дозволить поетапно її вирішувати.

Закликаємо правоохоронців та суддів:
1. Не відпускати організаторів торгівлі смертю під грошову заставу або ж призначати її у розмірі, який значно вищий за обсяги багатомільйонної торгівлі наркотиків.
2. Довести цю справу до справедливого покарання винних.