Відбулись збори на Київській через загрозу нової забудови

У суботу, 12 лютого, команда «Сили Людей» Тернополя, разом зі своїми депутатами Ігор Турський, Іван Ковалик та Іван Сороколіт, взяла участь у зборах мешканців вулиці Київської у зв’язку з небезпекою забудови скверу між будинками №14 і 16.

Наприкінці 2018-го року міський голова та депутати проголосували зміну цільового призначення земельної ділянки, яку люди вважають своєю прибудинковою та відпочинковою територією, на «для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення».

Скандальності даній ситуації додає той факт, що вся вільна зелена зона (земельна ділянка площею понад 1400 м кв.) відводилась під невеличку одноповерхову будівлю площею 50 м кв. (її можна побачити на фото).

На зборах тернополяни одностайно вирішили боронити сквер від будь-якої забудови. Першим кроком планують подати колективне звернення міському голові з проханням не дозволити жодного будівництва на місці відпочинку кількох поколінь місцевих мешканців.

Команда «Сили Людей» уважно слідкуватиме за даною ситуацією та надаватиме всебічну підтримку й допомогу тернополянам у захисті їх інтересів.