Сьогодні Івану Гавдиді мало б виповнитися 55 років…

Заступник голови Сила Людей Тернопільщини Іван Ковалик, спільно з активістами Молодіжний Націоналістичний Конгрес – МНК вшанував пам’ять Івана Гавдиди.

«У 2003 році Друга Івана було підступно вбито, але те що він створив за земного життя працює на українську справу до сьогодні, зокрема мій рідний Молодіжний Націоналістичний Конгрес – МНК – написав у свої фейсбук-сторінці Іван Ковалик.

Іван Гавдида –  український громадсько-політичний діяч, один із ініціаторів створення Молодіжного Конгресу Українських Націоналістів, директор Центру національного відродження імені Степана Бандери у Києві.  Був одним із редакторів «Бюлетеня Проводу ОУН», лектором Міжнародного республіканського інституту. Учасник і організатор багатьох патріотичних заходів у різних регіонах України.

30 серпня 2003 року Гавдида трагічно загинув у Києві. Його з проламаним черепом знайшли мертвим неподалік від власного помешкання. Правоохоронці стверджують, що він загинув внаслідок черепно-мозкової травми, отриманої при падінні.  Соратники  діяча розцінюють смерть Івана Гавдиди як політичне вбивство, оскільки він був помітною політичною фігурою. Родичі й найближче оточення І. Гавдиди не вважає цю смерть нещасним випадком, чи побутовим убивством.