Знайомство з членами команди «Сила Людей»: Ганна Пастухевич (Anna Ruda): приватний підприємець, волонтерка громадської організації «Бункер С».

«В 2014 році, від Майдану, почала займатися волонтерством. Зараз працюю в громадській організації «Бункер С», яка допомагає продуктами нашим хлопцям, що на Сході країни захищають нас. Здебільшого ми готуємо вареники, але до них ще робимо різні салати». Цікаво, що вареники, які в тому числі готувала пані Ганна, куштував, будучи на Сході, член команди «Сила Людей» в Тернополі, доброволець АТО Андрій Столяров. І так сталося, що зараз їх об’єднала спільна політична команда. «Андрій кілька разів нам теж допомагав ліпити вареники, коли повернувся з війни».Постійного волонтерського складу в «Бункері С» немає, але стабільно долучаються понад сорок людей.

«Є такі, що від початку допомагають, завжди відгукуються, є, звичайно, нові. З продуктами нам теж допомагають довколишні села . І самі заробляємо. Цього року, щоправда, пандемія внесла корективи в наші плани. Бо щороку на День міста ми розкладаємо волонтерську палатку біля ставу, продаємо варенички і на деякий час запасаємося грошима, з яких потім купуємо продукти для приготування. Постійних спонсорів в нас немає. Хтось сто гривень дасть, хтось – заправить балон газу», – каже Ганна Пастухевич.

Волонтери вареники варять, засипають у відра та заливають смальцем, закривають герметично кришкою, і в такому вигляді передають на Схід. Так колись, в давнину, зберігали вареники наші прадіди, бо не псуються продовж двох тижнів. За словами пані Ганни, окрім вареників на Різдвяні свята волонтери «вудять» ковбаси і теж передають на Схід. «На жаль, з вишнями вареників хлопцям не передаємо. Часом, буває, наліпимо для себе і думаємо: «Ох, якби наші хлопці такої смакоти з’їли». За словами Ганни, в «Силі Людей» багато її знайомих, але основна причина вступу була в іншому.

«Перш за все потрібно мати наполегливість, щоб йти до своєї мети! І я вірю, і знаю, що слід у житті в першу чергу відстоювати свої права, справедливість. А якщо опиратися на це, то в команді «Сила Людей» якраз і можна знайти та разом відстоювати справедливість. Тому я тут!».