Знайомство з членами команди «Сила Людей» Тернополя: Володимир Харкавий

Знайомство з членами команди «Сила Людей» Тернополя:
Володимир Харкавий (Volodymyr Kharkavyy) – приватний підприємець, ресторатор.

«Я займаюся підприємництвом понад десяти років. Володію та управляю закладом громадського харчування в Тернополі (Natura гастропаб,- авт.). Відповідно, сплачую податки за себе та людей, які у мене працюють. Частково розумію з чого живе наша держава. Розумію, що в певній мірі державні службовці живуть за ті кошти, що сплачують до бюджету такі підприємці як і я»,- розповідає Володимир Харкавий.

Володимир переконаний, що без підприємців, які сплачують податки, було б неможливо існувати країні.

«Та останнім часом все частіше помічаю, що наглість деяких чиновників немає меж. Складається враження, що бізнес наче у них підлеглі, раби, щось їм винні. По всій країні ми бачимо як добре живуть «казнокради».
Далеко йти не треба, достатньо прочитати кілька декларацій, в яких люди все життя працювали на державу, а живуть так, ніби це держава працює для них. Прикро, що частина громадськості сприймає це вже як належне. Та мені таке не підходить. Я не згідний щоб так було й надалі».

Володимир – батько, виховує 5-річного сина. Каже, що не хоче, аби він ріс в такій країні.

«Останнім часом мене не покидала думка про те, що мій син не залишиться в Україні, якщо тут нічого не зміниться. І я готовий робити все, щоб він навчався далі закордоном. Думаю, цей варіант спадав на думку багатьом родинам, які виховують дітей. В мене і самого були думки щодо виїзду… Та на скільки вони правильні? Можливо, для початку варто спробувати самому щось змінити. Тому я дав шанс другому варіанту – зробити хоч найменшу інвестицію в те, щоб Україна перетворилася в країну можливостей, а не перепон».

Володимир вирішив, що потрібно більше долучатися до громадської роботи і до практичної політики, щоб зробити свій внесок в розбудову міста та краще орієнтуватися у політичних процесах бодай в Тернопільській області.

«Я дуже зневірений депутатами всіх рівнів. І на минулих виборах навіть шукав, до якої партії долучатися, аби впливати на те, хто йтиме у владу. Та якось не побачив команди, з якою було б комфортно».

У «Силу Людей» Володимир вступив, бо йому дуже сподобались ті цінності та бачення, які проголошує команда.

«За ними я бачу позитивний розвиток громади. Тому вирішив долучитися саме до команди «Сила Людей».
Мені страшенно не подобаються партію типу «урапатріоти», які під прикриттям вишиванки займаються казнокрадством і дерибаном землі. Це відбувається знизу вверх. Звісно, не всі так роблять, але це стало якимсь масовим прикриттям.
Розумію ,що ми є багатою країною і можемо розвиватися, якщо позбутися шаленого, наглого казнокрадства.

Я щиро вірю в майбутнє своєї країни, вірю, що порядних людей більше і вони можуть протистояти корупціонерам. Тому занурився у політику і радий, що в Тернополі знайшов однодумців у цьому».