Як зберегти дитячий зір під час карантину?

Домашня ізоляція триває уже більше двох тижнів. І час, який діти проводять за екранами гаджетів, збільшився в рази. Відсутність прогулянок, занять спортом, онлайн навчання та постійна потреба чимось себе зайняти змушує дітей все більше поринати у віртуальний світ. Це не може не турбувати, адже при такому режимі навантаження на очі надто велике.

Ми підготували прості правила, які допоможуть зберегти здоров’я дитячих очей під час карантину і не тільки:

1. Правильно організуйте робоче місце школяра вдома. Кімната і робоче місце, де дитина вчить уроки, мають бути добре освітленими, бажано розмістити на робочому столі настільну лампу. Джерело світла має бути з лівого боку, якщо дитина правша, і з правого, якщо пише лівою рукою. Так під час письма рука не затінятиме робочу зону.

2. Визначте разом із дитиною ліміт часу, протягом якого вона може працювати з комп’ютером. Раніше фахівці радили батькам обмежити час перебування дитини за комп’ютером до 2 годин на день. Та зважаючи на те, що нам уже важко уявити своє життя без ґаджетів та й пристрої вдосконалилися, вчені з Оксфордського університету нещодавно провели дослідження і з’ясували, що підліткам (13–17 років) без шкоди для здоров’я можна користуватися ґаджетами 4 години і 17 хвилин, але не поспіль – це сумарний час за день.

3. Навчіть дитину робити зарядку для очей та стежте за її виконанням. Приклад таких вправ за посиланням – http://comfort-optica.com.ua/2020/04/01/gimnastyka-dlya-ochej

4. Занять спортом теж ніхто не відміняв. В інтернеті є багато доступних відео зі спортивними вправами та гімнастикою, які можна робити вдома, не виходячи на вулицю.

5. По закінченні карантину обов’язково перевірте зір дитині в окуліста.

Поради підготував Зварич Сергій – керівник оптичного центру Комфорт Оптика, один з лідерів політичної команди «Сила Людей Тернополя».

Безкоштовно перевірити зір у професійного офтальмолога можна в оптичному центрі “КомфортОптика”:вул. Живова 11 (офісний центр “Збруч”), оф.№701тел. +38 (067) 350 41 21http://comfort-optica.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *