Знайомство з членами команди «Сили Людей» Тернополя: Віталій Кулина – працівник в IT-компанії

«Сила Людей» Тернополя продовжує розповідати про своїх членів команди. Сьогодні спілкуємося із Віталієм Кулиною – працівником IT-компанії, звукооператором. П’ять років тому Віталій одружився. Зараз разом з дружиною виховує сина та доньку.

З квітня 2018 року Віталій – член партії Сила Людей, член одного з первинних осередків (структурна одиниця партії). А нещодавно він став членом контрольно-ревізійної комісії Тернопільської міської партійної організації політичної партії «Сила Людей». В

італій Кулина родом з Тернополя, закінчив Тернопільський національний педагогічний університет. Почав працювати ще в студентські роки. Віталій вважає, що справжня політика не може приносити прибуток. «Якщо годуватимеш свою сім’ю з політики, то ким станеш, про які зміни на краще зможеш говорити?»,- каже Віталій. – Для чого ж Вам політика? – Коли буду старим, політика мені точно не буде потрібна. Провадити зміни слід поки є сили, запал. І варто починати цікавитися політикою з юного віку. Якщо ми йдемо голосувати у 18-річному віці, то як мінімум потрібно орієнтуватися за кого голосуєш, а як максимум вчитися фільтрувати інформацію, орієнтуватися в суспільному житті. Це потрібно не комусь, а в першу чергу нам самим.

– «Сила Людей» – це перший політичний досвід? – Так, раніше не був в жодній партії, хоча цікавився подіями в країні завжди. Та політика для мене була як і для більшості громадян чимсь «непотрібним». Тому рішення про вступ в «Силу Людей» приймав не поспіхом. Довго думав, аналізував: потрібно це мені чи ні. Та врешті вирішив, що як не сам почну працювати, то за мене ніхто зміни на тарілці не принесе. Крім того в «Силі Людей» на той час вже булу мої друзі та знайомі, в яких був впевнений. Це теж стало поштовхом до вступу.

– Бути політиком – це відповідально? – Це відповідально, звісно. Політик не має права на помилку, бо вона може коштувати репутації на все життя. Буде дуже складно відновити ту репутацію, яку мав раніше. Звісно, що ідеальних людей немає. Та, будучи у владі, слід постійно оперувати принципом «Сім разів відміряй і один відріж».

– Ви (без натяку на ейджизм) молодий політик. Та здебільшого люди вашого віку зараз остерігаються партій, вважають, що політика – це брудно… – Політика – це брудно, поки нею займаються люди, які бачать в ній фінансову вигоду. Якщо ж в політику йдуть, щоб ставати корисними своєму місту, селу, країні вцілому, то що тут поганого? Навпаки, такі люди надихають та руйнують в нас байдужість.

– У «Силі Людей» ще не розчаровані? – Ні, тернопільська команда виправдала повністю мої очікування. Працюємо згідно правил Статуту. В «Силі Людей» усе доступно, зрозуміло як по фінансуванню, так і по управлінню. Рішення приймає більшість, а не одна людина. Це мені тут імпонує найбільше! Крім того “Сила Людей” цінує свою репутацію та ім’я!