Знайомство з членами команди «Сили Людей» Тернополя: Віктор Лехман

Партія прозорих правил та рівних можливостей. Так влучно описує «Силу Людей» Віктор Лехман – член тернопільської команди «Сили Людей», голова первинного осередку, люблячий батько чотирьох дітей.Віктор з тих, кого прийнято називати майстром на всі руки: полагодити, відремонтувати, облаштувати – все це йому дається з легкістю.

Зараз Віктор Лехман обслуговує кілька будинків у Тернополі. Тож давайте знайомитися? Громадська робота для Віктора Лехмана – не в новинку. Адже в 2017 році він став керівником громадської організації «АвтоЄвроСила Тернопіль».

«До цього взагалі політикою не цікавився. Хоча брав участь і в Помаранчевій революції, і в Революції Гідності»,- розповідає Віктор Лехман. В «АвтоЄвроСилу» Віктор потрапив, бо як і тисячі українців вирішив придбати собі «євробляхи» та легально розмитнити їх.«Усі почали пересідати на «бляхи». Подумав, може й собі спробувати. Почав цікавитися, вивчати закони. Тоді й помітив «АвтоЄвроСилу».

У підсумку вступив у громадську організацію, створив та очолив осередок у Тернополі. Ми проводили багато акцій, автопробігів»,- пригадує Віктор. Та восени 2018 року Віктор Лехман вирішив покинути громадську організацію. Каже, що вона забирала багато часу, довелося закрити свій маленький бізнес по утилізації деталей. Натомість, як інструмент для змін, можливостей організації не вистачало. Водочас, це дуже корисний досвід та знайомства з хорошими людьми.

«На той час я вже був знайомий з членом команди «Сили Людей» Іваном Сороколітом. Він, будучи депутатом, допомагав мені подавати звернення, консультував щодо створення і ведення ОСББ. Від Івана я й дізнався про «Силу Людей». Знаєте, просто бігати, махати прапором нічого не змінює. Переконався. Тому й прийняв рішення іти в політику».

Разом з Віктором Лехманом до команди «Сили Людей» Тернополя долучилися ще двоє його товаришів Ростислав Прохира та Віталій Садовець. Втрьох вони зараз є членами одного осередку, в якому головує Віктор.

«Ми рішення приймаємо як на з’їздах – голосуванням. Я хоч і голова, але не ставлю себе вище інших. Також ввів за правило, що делегатам від нашого осередку ми всі порівну скидаємося коштами на транспортні витрати, приміром, до Києва. Так, думаю, правильно. Мені подобається, що в «Силі Людей» кожен може знайти себе, а головне наш голос – враховується. Немає одного власника, який диктує свої інтереси. Демократія починається з найменшої ланки – осередку», – розповідає Віктор Лехман.

Та справжня причина вступити в партію «Сила Людей» ховається в оселі Віктора Лехмана. Це його троє чарівних донечок та племінник, яких вони разом з дружиною виховують. «Племіннику було два роки, коли забрали до себе. Моя сестра померла і ми з дружиною прийняли рішення, що зможемо поставити і його на ноги»,- розповідає Віктор.

«Заради нього та доньок я й пішов у політику. Не хочу, щоб вони стикалися по заробітках у пошуках кращого життя. Хочу, аби вони мали можливості реалізувати себе тут. Повірте, чудово знаю, що таке хліб за межами своєї країни, колись довелося трохи поїздити… Україна має ресурс, потрібно лише правильно, по-совісті, чесно, порядно ним розпоряджатися. Не женуся бути депутатом, готовий допомагати спільно втілювати зміни, але точно не хочу просто спостерігати та нарікати на відсутність змін. Тому і пішов у «Силу Людей», тому і готовий жертвувати часом та силами. Хто думає так само – двері у нашу команду відчинені!», – закликає Віктор Лехман.