Знайомство з членами команди «Сила Людей» Тернополя: Світлана Шуляр

Сьогодні розповідаємо про відверту, позитивну лідерку команди «Сила Людей» Тернополя Світлану Шуляр. Зараз Світлана – голова первинного осередку, тренерка з «Fly-йоги», підприємець, громадська та політична діячка, любляча мама. Світлана здобула повну вищу освіту (магістр) у місцевому вищому навчальному закладі за спеціальністю «Облік і аудит в бюджетних установах та правознавство». Після університету пішла працювати по спеціальності в приватну фірму. Пригадує, що отримувала там 203 гривні – це була на той час мінімальна зарплатня.

«Ніколи не думала, що навчання Fly-йозі стане моєю основною роботою»,- каже Світлана. 60-70 жінок зараз відвідують заняття Світлани Шуляр. «Важко, бо я кожного дня приходжу додому о десятій вечора, а вранці знову тренування. Організм не встигає відновитися. Як би ти хотів тренуватися, групові заняття на цьому і будуються – всі дивляться як робить тренер. Це ж не тренажерний зал, де сказали «десять присідань!» і пішли далі.

Спорт –виснажує. Та при цьому я себе почуваю прекрасно. Не тренуватися не можу. Кожного дня у мене три тренування в день. У суботу – одне. Вихідний – тільки у неділю. Тобто 16 тренувань на тиждень. Це дуже багато», – ділиться партійка.

Тренером із Fly-йоги Світлана стала не миттєво. Це той випадок, коли хобі переростає у роботу. Як клієнтка Світлана відвідувала місцевий тренажерний зал, хотіла набрати вагу на заняттях з фітнесу. Там побачила, що люди займаються в гамаках. Каже, що стало цікаво, адже в шкільні роки займалася в цирковій студії повітряною гімнастикою. Тому придбала собі безлімітний абонемент і почала від відвідувати зал з гамаками.

Тренерка з Fly-йоги помітила, що Світлані Шуляр легко вдаються вправи. Так крок за кроком і Світлана отримала сертифікат тренера з Fly-йоги, пілатесу та стретчінгу. І зараз може передавати свою кваліфікацію іншим. «Я в близьких стосунках із своїми учнями. Знаю, в кого які проблеми вдома, хто що спік, де бував. Перш за все тренер – це психолог. В зал ходять не просто так. Декому бракує елементарної любові, підтримки, уваги. Ясно, що треба підтримати людину в такі моменти, мотивувати»,- переконана Світлана.

Мабуть, тому потрапити на навчання до Світлани Шуляр зараз практично неможливо. Усі групи зайняті ученицями різного віку: з 14 до 58 років. «У мене усі мають повторити правильно. Підійду до кожного, покажу сама. Не всі хочуть так прискіпливо слідкувати. Мабуть, тому ходять до мене. Ціле тренування я говорю і показую»,- каже партійка.Та попри щільний графік, Fly-йога – це не єдина зайнятість Світлани Шуляр.

Крім цього вона спеціаліст з ресторанного бізнесу. Надає послуги кейтерингу – може сама організувати виїзний фуршетний стіл на кілька сотень гостей. «Так, Fly-йога та кейтеринг – це дві роботи, які не мають зв’язку, але я їх дуже люблю. Було б в добі більше годин, то не виключаю, що знайшла себе ще в чомусь»,- міркує Світлана.

В «Силу Людей» Світлана Шуляр пішла після подій під міською радою Тернополя, коли трьох депутатів силою звезені з різних куточків країни «тітушки» не пускали в приміщення ради. Серед депутатів був її рідний брат – Іван Сороколіт. «Може це і недолік, але я з тих, кому не байдуже. Тому така прискіплива до своїх учнів, тому зачіпала та несправедливість і безкарність, яку «розвели» в Тернополі.

«Сила Людей» імпонує мені правилами та можливістю кожного члена впливати на рішення. Тут немає «вказівок зверху». Є партійці, дискусії та спільне рішення у підсумку», – каже Світлана.

Зараз Світлана Шуляр – голова первинного осередку, активна учасниця усіх акцій, заходів, навчань партії. Любить активний спосіб життя. Їздити на велосипеді чи покататися на лижах – це стихії. Коли вона все це встигає? Каже, що й сама не знає. Та жити в спокійному і байдужому ритмі – це не про Світлану.

«Робота, домашні справи завше будуть. Та я хочу по собі корисні справи і для інших залишити»,- підсумувала Світлана Шуляр.