Іван Сороколіт про те чому йде в народні депутати.

Чому йду у нардепи? Якщо коротко:

Причина перша. Це рішення команди, членом якої мені бути за честь – Сила Людей Тернополя.

Причина друга. Підтримка людьми моєї кандидатури на першому відкритому праймерізі.

Причина третя. Переконання, що можу бути гідним представником тернополян у Верховній Раді.

Якщо ширше: Суспільство загалом і тернополяни зокрема повинні мати пропозицію правильної та прозорої політики. Чи нею скористатись – справа самих людей. Будь-яка ціна підтримки нас не цікавить. Проте, ми віримо, що суспільство дорослішає.Місто має мати незалежного ні від кого нардепа, який при потребі здатний не лише казати “ні” чинній/майбутній міській/обласній владі, але й при потребі гостро їй опонувати.

Скажу більше: для Тернополя вкрай шкідливо посилювати слабким нардепом авторитарного Сергія Надала, який зумів вибудувати серйозний контроль не лише над більшістю депутатів усіх фракцій міськради, але й над частиною ЗМІ, поліцією, судами і іншими державними й контролюючими інституціями. Тернополю потрібен НЕЗАЛЕЖНИЙ і СИЛЬНИЙ народний депутат.

Що таке нардеп-мажоритарник: Ось тут чимала проблема. У суспільства викривлене уявлення про інституцію народного депутата і тим більше мажоритарника. Запит і вимоги до нардепа, напевне, більші ніж до міського/сільського голови, а повноваження дуже посередні.

По цій причині кандидати, які обираються з великими обіцянками й очікуваннями потім ховаються від людей. Нардеп – це не чарівник і не носій великої влади. Це всього лише законотворець з правом одного голосу з-поміж 450 своїх колег і користувач головної трибуни країни, з якої усе сказане звучить голосно.

Що обіцяю? Небагато.

1. Бути досяжним. Чути людей. Бути відвертим та щирим. Відпрацювавши 7 років депутатом-мажоритарником міськради я, гадаю, добре навчився будувати діалог з людьми.

2. Бути лобістом добрих ініціатив місцевої влади і принциповим опонентом корупції й дерибану.

3. Не здавати інтересів України.

4. Не зупинятись у побудові політики нової якості. Наступна зупинка – місцева рада, в яку ми маємо завести порядних високоморальних людей.Детальніше про програму Сила Людей та мою як кандидата напишу згодом.

Дякуватиму підтримці та допомозі. У тому числі фінансовій. Рахунок моєї банківської кратки – 5363 5423 0670 6780.