Один з лідерів Сили Людей Тернополя Іван Сороколіт про громадські слухання, організовані Тернопільською міською радою 10 вересня.

Сьогодні відбулась вистава Тернопільської міської ради під назвою “Громадські слухання”.

Враження неприємні.

1. Менша проблема – “Традиційна вистава”. Захищати “правильну” позицію традиційно й у робочий час зігнали працівників міськради. Не всі присутні зрозуміли, що частина тих, хто виступав, наближені до міського голови або й депутати.

2. Середня проблема – “Сумнівний парк”. Під красивими намірами побудови парку маскується будівництво елітного житлового мікрорайону. Але якщо без корупційних схем й “віджиму”, то чому і ні?

3. ГОЛОВНА проблема – “Брутальний земельний віджим”. У сотень родин півстолітніх землекористувачів садівничого товариства “Ювілейне”, до яких була повага міськради всіх каденцій, брутально крадуть землю.

І міському голові Сергію Надалу і депутатам раджу переглянути дану “будівельно-паркову стратегію/маніпуляцію” й найти компроміс з людьми. Інструментів достатньо. Або ж не ображатись на обгрунтовану агресію і навіть прокльони чималої кількості тернополян.