Вшановуємо пам’ять захисників України

Сьогодні, 29 серпня, День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Пригадуємо хорошого друга, волонтера Віктора Гурняка, який загинув захищаючи нас.

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії. Коли в результаті протистояння російським військам, українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.

У протистоянні військовій агресії Україна змушена платити жахливу ціну – гинуть наші воїни, кращі представники нашої нації. З сумом та жалем у серці ми згадуємо наших військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, яким не вдалося повернутися живими.

У День пам’яті захисників України, воїну-добровольцю, фотокореспонденту, волонтеру, пластуну Віктору Гурняку присвоєно звання Героя України посмертно.Пригадуємо його слова з інтерв’ю, яке він давав за 7 місяців до загибелі у бою.

«Зараз я почав по-іншому дивитись на людей при владі… І боюсь, щоб смерть людей на Інституцькій не була марною. Адже ці люди пожертвували своїм життям щоб ми могли змогу змінити систему! А зараз, приїжджаючи на місце (в Тернопіль), я розумію, що система насправді кардинально не міняється… »

«Міняються тільки кишені від одних до інших. Якщо ми зараз хочемо щоб смерть цих людей була не марна, то мусимо всі змінитися!.. Я би сказав одною фразою – «вбити в собі януковича». У кожному з нас присутній той «янукович» – таке собі уособлення зла. Тому, треба починати з себе. Ми на місці можемо кардинально змінити наше місто. Якщо ми боролись за зміну системи, то треба йти до кінця. Революція для нас не закінчилась. Треба закочувати рукави і далі боротися. Боротись вже іншими методами. Щоб жертва в 100 людей не була марна».

Через 7 місяців Віктор загинув у бою, рятуючи інших солдатів. Ми – живі. І наша місія зводиться не лише до вшанування Героя, а до головного – втілити те, зарад чого боровся і загинув Віктор Гурняк!