Іван Ковалик вимагає від влади Тернополя не допустити на фестиваль “Файне Місто” артистів з Росії

Під час 7-ї сесії Тернопільської міської ради депутат «Сили Людей» Іван Ковалик вимагав від виконавчого комітету міськради зупинити прийняті рішення з організації торгівлі й транспортних перефезень на фестивалі “Файне Місто” до моменту відміни участі у ньому артистів з Росії.

Нажаль, політичні партії, які наголошують на своїй патріотичній проукраїнській позиції не підтримали заклик депутата. А міський голова Сергій Надал навіть агресивно опонував раціональним пропозиціям Івана Ковалика.

У своєму депутатському запиті Іван Ковалик зазначав:

Незабаром у Тернопільській громаді відбудеться довгоочікуваний музичний фестиваль «Файне Місто».

Ми раді, що після довготривалих карантинних обмежень у Тернополі планується проведення масштабної, іміджевої й позитивної культурної події.

Однак, на сьомому році російсько-української війни, виступаємо категорично проти участі в фестивалі російських виконавців гуртів.

У час війни мова, культура та історія – це різновид зброї, стратегічно більш руйнівний за кулемети, танки чи літаки.

Вважаємо, що популяризація мови країни-агресора, особливо серед молоді, є загрозою національної безпеки України. Розуміючи це, влада Росії свідомо не перешкоджає поїздкам в Україну навіть так званих «опозиційних» музикантів і співаків.

Цьогорічний фестиваль «Файне Місто» проводиться за підтримки Тернопільської міської ради, а також внесений до переліку заходів, яким Тернопільською державною адміністрацією надається сприяння у рамках відзначення 30-ї річниці Незалежності України та Дня державного прапора.

У рамках головних святкувань України виступи колективів з країни-окупанта, на нашу думку, є провокацією.

Зважаючи на вищезазначене, ВИМАГАЄМО:

Від організаторів фестивалю Faine Misto festival:

Скасувати участь російський колективів.

Від виконавчого комітету Тернопільської міської ради:

Призупинити або відмінити рішення виконавчого комітету прийняті 21 липня 2021 року про погодження громадській організації «Фестиваль «Файне Місто» організацію перевезення пасажирів від залізничного вокзалу до місця проведення фестивалю (Тернопільського іподрому) і організацію святкової торгівлі під час проведення музичного фестивалю «Файне місто» з 28 липня по 1 серпня 2021 року на території Тернопільського іподрому до моменту офіційного підтвердження організаторами фестивалю НЕучасті у ньому російських виконавців.

Не виділяти коштів з міського бюджету організаторам фестивалю до моменту офіційного підтвердження організаторами фестивалю НЕучасті у ньому російських виконавців.

Від дирекції державного підприємства «Конярство України» і керівництва філії «Західний племконецентр» державного підприємства «Конярство України»:

Не укладати договір оренди, призупинити його дію або розірвати до моменту офіційного підтвердження організаторами фестивалю НЕучасті у ньому російських виконавців.