З Днем військового журналіста!

Пишаємось кожним журналістом, який у час війни став волонтером, психологом, другом та побратимом. Взяв зброю в руки та захищає нас та суверенітет України!

Також у цей день пам’ятаймо бойових побратимів, військових журналістів, які захищаючи Україну віддали за неї найдорожче – життя.

Так, 19 жовтня 2014 року смертельне поранення дістав Віктор Гурняк (Viktor Gurniak). Він під обстрілом вивозив на машині поранених з поля бою в районі 32-го блокпоста поблизу селища Сміле Слов’яносербського району Луганської області. Віктор був засновником фотоагенції «LUFA», позаштатним фотокореспондентом інформагенцій «REUTERS», «INSIDER», «УНІАН». Після численних поїздок на схід, як репортер і волонтер, пішов добровольцем до батальйону «Айдар».

16 лютого 2015 року в районі міста Дебальцеве ми втратили одного з талановитих військових журналістів капітана ІІІ рангу Дмитра Лабуткіна, заступника редактора телерадіокомпанії МО «Бриз». Дмитро загинув, виконуючи бойове завдання зі збору інформаційних матеріалів, як доказів присутності російських військ, у тому числі і для переговорної групи у Мінську.

28 січня 2015 року в бою поблизу Донецького аеропорту загинув мобілізований до війська дніпропетровський журналіст Олександр Черніков. З березня 2014 року він захищав Україну у складі 9-ї роти 25-ї окремої повітрянодесантної бригади ДШВ ЗС України. До того працював відеооператором на дніпровському «9-му каналі», «Резонанс ТВ», «Приват TБ Дніпро», газеті «The Kyiv Times».

4 вересня 2014 року на Луганщині під час артилерійського обстрілу з території рф в селі Дмитрівка Новоайдарського району загинув мобілізований журналіст Олег Задоянчук, який працював в інформаційних агентствах «УКРІНФОРМ», «УНІАН», на «5 каналі», «Новому Каналі», «1+1». Олега призвали за мобілізацією до лав ЗС України 29 серпня 2014 року, служив у 12-му батальйоні територіальної оборони «Київ».

28 лютого 2015 року на лінії фронту в селищі Піски неподалік Донецького аеропорту загинув під обстрілом окупантів фотограф газети «Сьогодні» Сергій Ніколаєв.