Як будуть проходити вибори в умовах карантину?

Голова первинного осередку ТМПО «Сили Людей» та кандидат в депутати Сергій Зварич пояснює, як буде організовано процес виборів в умовах карантину.

На дільницях буде організовано ряд заходів, а саме:

1. Перед входом до приміщень для голосування членом ДВК буде проводитись опитування усіх осіб щодо наявності симптомів респіраторних захворювань та температурний скринінг

2. У разі виявлення у особи підвищення температури тіла понад 37,2 °С та/або симптомів респіраторних захворювань такій особі рекомендовано утриматися від відвідування приміщення для голосування та звернутися за медичною допомогою.

3. Приміщення для голосування буде обладнано місцями із дезинфікуючими засобами для рук;

4. У приміщенні для голосування рекомендується одночасне перебування виборців з розрахунку не більше трьох осіб на один стіл для видачі бюлетенів.

5. На виборчих дільницях буде проводитись постійне або тимчасове регулярне провітрювання.

6. Усі особи які перебуватимуть у приміщення для голосування зобов’язані бути одягненими у захисну маску (респіратор без клапану видиху) та/або захисний щиток, а члени виборчої комісії – щей в рукавички.

7. У випадку виявлення у виборця симптомів респіраторних захворювань або підвищення температури тіла понад 37,2 °С, така особа зможе проголосувати у відокремленій кабінці та кидатиме бюлетені в окрему скриньку.

8. Не рідше ніж один раз на 2 години у приміщення для голосування буде проводитись протирання контактних поверхонь (дверні ручки, поручні, сидіння тощо) дезінфікуючими засобами без переривання виборчого процесу.

Виборцям під час проведення голосування необхідно:

1. Обробляти руки дезінфікуючими (антисептичними) засобами перед входом до приміщення для голосування та після виходу з нього;

2. Перебувати у респіраторі або захисній масці, у тому числі виготовленій самостійно, таким чином, щоб були прикриті рот та ніс. Члени виборчої комісії можуть звернутися до виборців з проханням тимчасово зняти маску для підтвердження особи;

3. Виборцю необхідно самостійно, не передаючи документ в руки членам виборчої комісії, показати документ, який підтверджує особу та громадянство України. При цьому виборець самостійно (за можливості) перегортає сторінку документа для повного ознайомлення з його даними членами виборчої комісії.

4. Мінімізувати час перебування у приміщенні для голосування;

5. Утриматися від відвідування приміщень для голосування разом з дітьми;

6. За можливості для здійснення голосування використовувати особисту ручку.

7. Після виходу з приміщення для голосування залишити одноразові рукавички, інші одноразові засоби індивідуального захисту в контейнерах/урнах для централізованого збору та утилізації використаних засобів індивідуального захисту;

Виборцям, які підлягають самоізоляції, рекомендується здійснювати голосування за місцем перебування, тобто вдома. Для цього потрібно, не пізніше 20 години 23 жовтня подати відповідну заяву з довідкою медичної установи про стан здоров’я до своєї дільничної виборчої комісії (адрес та номер телефону дивіться у Запрошені на вибори).

Будьте здорові! Буду вдячний за підтримку та поширення! Мій номер – 1 у виборчому бюлетені по округу №1.