«Сильні Люди» Тернополя взяли участь у публічній консультації на тему «Ціна життя: як удосконалити сферу донорства крові у Тернополі?», що організував Centre.UA

Ця тема безперечно актуальна та суперечлива зараз. Приміром, член партії «Сила людей» Сергій Зварич сьогодні особисто стикнувся з тим, що здати кров у Тернополі через відсутність прописки не можна. Тільки з погодження головного лікаря. Дозвіл Сергій таки отримав. А з ним і неприємний осад до щирого бажання допомогти тим, кому кров необхідна.

– Кров сьогодні здавав вперше. І був щиро здивований, коли мені намагалися відмовити через відсутність прописки. Хоча я живу і працюю в Тернополі не один десяток років. Думаю, це відштовхує людей допомагати іншим. Тому потрібно врегулювати це питання,- каже Зварич Сергій

Обговорити цю та інші проблеми вдалося під час публічної консультації, в якій взяв участь член партії «Сила людей», лікар за фахом Mykhaylo Chornenkyy.

– Говорити про донорство та вирішувати проблеми, що виникають, варто не лише у День донора, як у нас часто-густо відбувається. Тому такі консультації – дуже хороша ініціатива. Як медик розумію усю серйозність питання. Впевнений, що донорство має стати свідомим вибором кожного з нас. Для цього людям слід більше говорити про це та не ставити палиці в колеса тим, хто має бажання допомогти,- каже Михайло Чорненький.