«Муніципальна няня»: як, куди, скільки?

Голова товариства Просвіта Тернопільщини, один з лідерів «Сили Людей Тернополя» Святослав Абрам’юк знає, як скористатися програмою «Муніципальна няня».

Разом із членом «Просвіти» Мироном Цимбалюком, Святослав започаткував інформаційно-консультаційну діяльність від «Просвіти», аби матері, які виховують дитину до 3-х років, і давно хотіли б залучити для її виховання няню, знали як це можна зробити. «Ця тема зацікавила, бо сам батько і хотілося б трішки розвантажити дружину.

Пройшов усі бюрократичні моменти і знаю як працює програма «Муніципальна няня» та як нею скористатися. Вирішив, що мій досвід буде корисний й іншим»,- каже Святослав Абрам’юк. До слова, Урядова програма передбачає державну компенсацію частини витрат на послуги няні для дітей до 3-ох років.

Сума відшкодування рівна розміру прожиткового мінімуму для дітей до 6-ти років. Станом на сьогодні це 1 тисяча 626 гривень на місяць. З додатковими питаннями Святослав закликає звертайтесь також до Управлінь соціальної політики за місцем реєстрації. Або ж телефонувати чи приходити у «Просвіту». Там радо підкажуть та допоможуть.