Знайомство з членами команди «Сила Людей Тернополя» – Світлана Кухарева

Знайомство з членами команди «Сила Людей Тернополя»:

Світлана Кухарева – громадська активістка, членкиня Тернопільської обласної організація «Сила Людей».

«Я родом із села Августівка, Козівського району. У Тернополі здобула кілька спеціальностей. Навчаючись у політехнічному університеті, здобула спеціальність «Інженер біо- і мед- апаратів». В училищі №2 навчалася на «Оператора поштового зв’язку та оператора банківської справи»,- розповідає про себе Світлана Кухарева.

Світлана здобувала вищу освіту та паралельно працювала.

«Хотіла мати вищу освіту, щоб піднятися по кар’єрних сходинках. Так і сталося. Спочатку я працювала оператором на одному з поштових відділень «Укрпошти», потім отримала там підвищення на посаду начальника відділення, а далі – заступника».

Зараз Світлана в декретні відпустці, з чоловіком виховує трьох дітей. Також має додатковий прибуток від роботи продавцем в магазині. Власне, материнство та несправедливість, з якою стикалася Світлана, спонукала піти в політику.

«Спостерігала за тим, як блокували міськраду «свободівці» від Іван Сороколіт, Романа Навроцького та Ігор Турський. Це мене відверто вразили, що в Тернополі взагалі можливо силою ось так відкрито порушувати закон. Тоді діяльність члена команди «Сила Людей» Івана Сороколіта мені стала цікава і як людини, і як депутата, що не боїться висловити свою думку».

Іван Сороколіт, будучи депутатом, допомагав сестрі Світлани, приватизувати кімнату в гуртожитку на вул. Макаренка.

«Власне, сестра мене підштовхнула йти в «Силу Людей», мовляв я довго цікавлюся політикою, відстоюю позицію на своєму рівні: то в школі, то в садочку, то на вулиці».

Світлані часто доводилося організовувати людей, збирати підписи, писати звернення. Так, крок за кроком, вона несподівано для себе почала перейматися не лише власними проблемами, а й негараздами інших.

«Сила Людей» – це класна команда. Мені імпонує, що це прості люди, згуртовані, дружні, вміють підтримати, коли справді важко. Це я відчула на собі, коли під час карантину чоловік втратив роботу. Партійці самі зібралися, допомогли фінансово, але сам факт небайдужості – була значно більша підтримка навіть за гроші. При тому, що я тільки півроку як вступила в партію. Насправді, такі вчинки й характеризують організацію!».

За словами Світлани, в «Силі Людей» Тернополя триває робота щодня і це її дуже мотивує.

«У мене троє дітей, а активність партії дає надію, що вони житимуть в кращих обставинах, аніж моє покоління, хабарів у школах та садочках не буде. Хочу, щоб діти відчували себе людьми, чиї права поважають в суспільстві, де проста людина має не просто думку, а справді голос, який чують».