Тернопільська влада не єдина, хто так боїться конструктивної опозиції, що готова фізично забирати депутатів з ради. Підтримуємо Андрей Иванченко (Andrey Ivanchenko, Андрій Іванченко)

Розповім вам зранку історію про те, як феодалізм без зайвих зусиль перемагає в регіонах.

На фото Андрей Иванченко, депутат Кам‘янської міської ради від партії Сила Людей. Точніше, він був депутатом ще півгодини тому. Але зранку міськрада прийняла рішення про його відкликання, завівши натомість депутатку від таких собі братів Дубінських, місцевих кримінальних авторитетів, яких розшукує ФБР.

Справа в тому, що Андрій системно викриває корупційні схеми мера Білоусова. Ну знаєте, такі типові регіональні схемки на десятки мільйонів гривень… Закупівля автобусів по завищених цінах, банкрутство комунальних підприємств в інтересах третіх осіб, відмивання грошей через приватні ЗМІ і проведення концертів… Нічого принципово нового.

Все це відбувається на фоні переслідувань журналістів і активістів у місті всякими кримінальними елементами. Самого Андрія два роки тому побили біля власного будинку, традиційно ніхто не покараний.

Але Андрій наполегливий. Почав писати звернення в Державну аудиторську службу і прокуратуру. Меру це, звісно, дуже не сподобалось. І він вирішив позбавити Андрія депутатського мандату, використавши свою ручну партію «Бджола». Це така, на перший погляд, дуже смішна партія, хоча насправді смішного мало. Кину інформацію про неї в коментарях.

Словом, через цю штучну партію і використовуючи адмінресурс (нещасних бюджетників), мер нібито зібрав підписи громади на відкликання Андрія. Ну от сьогодні й відкликали. Поки все це відбувалося на сесії міськради, Андрій їхав на суд у Дніпро оскаржувати своє відкликання.

Але по дорозі потрапив у ДТП, дуже явно спровоковане. Нічого серйозного, на щастя, не сталося, але за Андрія стрьомно. Бо це вже не просто політичне переслідування, це загроза життю. Ага, ну і суд оскарження не задовольнив. Сюрпрайз-сюрпрайз. До чого це я?

Прекрасна реформа децентралізації розбивається вщент об гнилу правоохоронну систему. Поки «князьки» на місцях будуть почуватися безкарно, поки вони не почнуть сидіти за корупцію, напади на активістів і інші злочини, нічого ми не змінимо. А поки що підтримайте Андрія. Йому дуже не просто.

P.S. Допишу тут роз‘яснення. Відкликати Андрія допоміг проект Добродомова «Народний контроль», від якого власне Іванченко і був обраний в міськраду, але з НК Андрій вийшов ще на початку каденції.