Захистимо малий бізнес!

У Тернополі, як і по всій території України, запроваджено карантині заходи з метою протидії поширенню захворюванню COVID-19. Як наслідок, велика частина малого та середнього бізнесу скоротила або зупинила свою діяльність, опинившись у вкрай скрутному становищі.
Сила Людей Тернополя підтримує раціональні рішення та дії держави, Тернопільська міська рада і міського голови Сергій Надал задля захисту тернополян та економіки міста. Але їх замало.

Держава та органи місцевого самоврядування зобов’язані шукати та впроваджувати заходи з підтримки платників податків на період карантинну.
Багато можливостей для цього має і місцева влада.

Ми розуміємо, що закриття магазинів, ресторанів, спортклубів, перукарень, торгових центрів, туристичних агенцій, ринків та інших закладів є важливим на сьогодні. Але в результаті цього підприємці залишатимуться без запланованих доходів, а їхні наймані працівники можуть скоро залишитися без зарплатні. Міська влада має сьогодні зробити все, щоб мінімізувати ці ризики! Інакше досить швидко ми матимемо критичні наслідки в життєдіяльності міста.

Вважаємо, що вкрай важливо одночасно з протиепідемічною діяльністю передбачити захисні заходи для тернопільських підприємців.

У зв’язку з цим ЗАКЛИКАЄМО депутатів Тернопільської міської ради та міського голову НЕВІДКЛАДНО ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ щодо ТИМЧАСОВОГО ЗВІЛЬНЕННЯ ЧАСТИНИ ПІДПРИЄМЦІВ ВІД СПЛАТИ ЄДИНОГО ПОДАТКУ, а саме:

Встановити фіксовану ставку єдиного податку для платників І-ї та ІІ-ї груп на рівні 0,1% від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб на період з 1 квітня по 31 серпня 2020 року, окрім ФОПів, які зараз можуть вести діяльність та приносити прибуток.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *