Маріана Заремба: «Усе потроху: піклуюсь про сім’ю, диригую кількома будинками, волонтерю…»

Знайомство з членами команди «Сили Людей» Тернополя: Маріана Заремба –– волонтерка-зоозахисниця, мама 17-річного сина, любляча дружина, голова чотирьох ОСББ.

«Закінчила школу №21 в Тернополі, далі навчалася у Теребовлянському вищому училищі культури за спеціальністю «Диригент оркестру народних інструментів». Граю на бандурі, баяні, фортепіано, домрі. Потім отримала диплом у Тернопільському національному педагогічному університеті»,- розповідає Маріана Заремба. Основний інструмент для Маріани – бандура. Закінчила Тернопільську музичну школу по класу «Бандура».

Після навчання Маріана влаштувалася вчителем музики в школу №3.

«Працювала там рік, потім пішла у декретну відпустку. Згодом повернулася, ще попрацювала близько року, але зарплатні не вистачало. Тому пішла працювати касиром у супермаркеті. То було морально важко»,- пригадує Маріана.

Продавцем жінка працювала понад 5 років. На жаль, попрацювати за спеціальністю так і не вдалося.

«Тернопіль – місто невелике, оркестрів тут небагато. Хіба було зібрати свій… Та й потрібно платити людям з чогось зарплатню. Тому не склалося. Хоча мені дуже подобалося. Я була крутим диригентом, в значній мірі тому, що вчилася в хорошої викладачки, царство їй небесне».

Потім, за словами Маріани, в її будинку звільнилася вакансія голови ОСББ і вона вирішила спробувати.

«Десь за рік до мене зателефонував мешканець сусіднього будинку і попросив очолити і їхній будинок. Потім ще десь за два-три роки приєднались гуртожитки з вулиці Збаразької, одразу два будинки».

Зараз Маріана Заремба «диригує», але не музикантами, а чотирма будинками – як голова ОСББ. «На кожному вирішувала основні проблеми, що були. Тому зараз із великих залишилося не так багато: замінити дах та прокласти дорогу на Збаразькій,37».

Та це все дрібниці, порівняно з тим, що Маріані спільно з мешканцями вдалося зробити. Тут і замінити дах, утеплити будинок, замінили опалення, замінили теплотрасу і систему опалення, зробили ремонт в під’їзді, електрику (від трансформатора, до проводки) тощо.

Вихідних в голови ОСББ практично не буває. Адже щодня хтось зателефонує чи напише, попросить допомогти. Тому, за словами Маріани, слід бути готовим жити «на зв’язку» завжди. Тому на хобі чи дозвілля часу майже не визначає.

Та Маріана все одно знаходить можливість займатися волонтерством. Жінка допомагає безпритульним тваринам, лікує їх, прилаштовує з вулиці в добрі руки.

«Небайдужість навчила ставити котам катетер, давати уколи. Часто сама не справляюся, то везу за власний кошт у приватну клініку, але як можу залишити ту тварину напризволяще?».

Саме небайдужість привела Маріану в політичну команду «Сила Людей Тернополя». Адже щодня стикається з місцевим самоврядуванням, розуміє, як можна його покращити. Зараз Маріана – одна з активних членкинь партії, попри щільний робочий графік, бере участь у більшості заходів та акцій.