Тарифи на опалення та гарячу воду встановлює тільки міська рада (роз’яснення депутатів)

 Депутати «Сили Людей» Ігор Турський та Іван Сороколіт роз’яснюють хто відповідальний за тарифи у платіжках.

«У грудні міський голова Тернополя привселюдно обіцяв, що тарифи на тепло і гарячу воду не зростуть! » — Ігор Турський.

Зі слів політика міський голова обіцянки дотримується – тарифи не підвищуються, але з’явилась нова нову послугу!Так, жителі Тернополя з індивідуальним опаленням в будинках, у яких також є квартири з централізованим опаленням, почали отримувати платіжки за обігрів сходових кліток, горищ і підвалів. Зміни в нарахуванні комунальних послуг з’явилися у платіжках за грудень. Іншими словами, люди ще платитимуть додаткових 400-500 гривень нарахувань.

В той самий час у багатьох таких будинках батареї так і не запрацювали. Угоди на надання послуги ніхто не укладав. Жодної відповідальності за неоплату теж ніхто не несе. А тернополяни, які користуються централізованим опаленням, платитимуть за абонентське обслуговування. Місячна абонплата за тепло становитиме 18 гривень, за гарячу воду – майже 12.

«На людей «повісили» додаткову послугу і змушують розраховуватися за незрозумілі домовленості центральної влади з місцевими князьками. У Києві підписуються якісь дивні меморандуми, за лаштунками, зокрема, спритні хлопці домовляються про індульгенцію від кримінального переслідування – а розраховуємося за це ми з вами», підсумовує Ігор Турський.

«Але хто і як би не намагався перекладати відповідальність за ціноутворення, в цьому питанні воно повністю передане місцевій владі»,— Іван Сороколіт

Політик зазначив, що централізоване опалення складна тема, в якій дуже широке поле для маніпуляцій.

«Але хто і як би не намагався перекладати відповідальність за ціноутворення, пов’язане з централізованою системою теплопостачання, просто знайте, що від 7 липня 2021 року повноваження в даному питанні повністю передані місцевій владі. У зв’язку з цим, в різних містах різні ціни, в одних вводять оплату “за транзитні трубостояки”, а в інших ні. Деякі обрали стратегію повної відмови від ЦО, а інші намагаються його розвивати»,— написав у своєму блозі депутат.