«У парках в нас нічого не будується!» — міський голова Тернополя Сергій Надал

Під час пленарного засідання 11-ї сесії Тернопільської міської ради у діалозі з депутатом «Сили Людей» Іваном Сороколітом міський голова заявив, що «У ПАРКАХ У НАС НІЧОГО НЕ БУДУЄТЬСЯ!».

У п’ятницю, 17 грудня, на пленарному засіданні 11-сесії голосувалось рішення «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою м.Тернопіль проспект Злуки управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради».

Офіційне пояснення – передавши управлінню УЖКГ міськради цю земельну ділянку (фактично – парк) на проспекті Злуки ми остаточно визначимо її як захищений від будь-яких забудов сквер. Хто добре розбирається в земельних питаннях, то розуміє «дивність» таких ініціатив. У місті десятки скверів, але влада вкрай рідко їх кадаструє й передає конкретним комунальним установам чи управлінням. Більше того, маємо досвід, коли земельні ділянки чи навіть цілі парки офіційно передавались структурам міської ради, а згодом там через «інвестиційні угоди» з’являлись скандальні будівництва.

Діалог між Іваном Сороколітом, Віктором Кібляром та Сергієм Надалом

Сороколіт: Скажіть, будь ласка, скільки в місті є скверів, які мають окремо закадастровані земельні ділянки?

Кібляр (нач. земельного відділу): Є у нас проспект Мирууу….. иииии…. проспект Миру!*-

Надал: Скверів є реально більше, але які мають закадастровані земельні ділянки є менше.* –

Сороколіт: Зрозуміло. Через те, що ми раніше відводили на комунальні підприємства/структури земельні ділянки, а потім ті укладали «інвестиційні угоди з будівництва», у мене пропозиція: Доповнити дане рішення словами «без права капітального будівництва та укладенні інвестиційних угод». Прошу поставити таку правку на голосування.-

Надал: Поясню дотепним особливо. Якщо це сквер, то там в принципі (!) не може бути ніякого будівництва. Ні капітального, ніякого.

Сороколіт: Таааак? А в парках?

Надал: Також заборонено! У ПАРКАХ У НАС НІЧОГО НЕ БУДУЄТЬСЯ! Ставлю на голосування. Хто проти?

Сороколіт: Правку на голосування, будь ласка! Я ж запропонував! Чому правку не ставите на голосування?

Надал: Ви нечітко говорите.

Як виявилось, сквер Миру не має закадастрованої ділянки. Про це в коментарях повідомив депутат Олег Різник. Тобто, доповідач і міський голова обманули. У Тернополі взагалі немає скверів із закадастрованими земельними ділянками.