Відкрите звернення до тернополян депутата міської ради Ігоря Турського

У своєму зверненні політик привернув увагу до хаотичних та незаконних забудов, зокрема у прибережній смузі.

«У прибережній смузі будувати нічого не можна. Друзі, скажіть – ви про це чули? Більшість з вас, мабуть, чули. А от в міській раді Тернополя – ні! Або чули і чхати хотіли на закон. Друге – більш схоже на правду, адже те, що міська влада ігнорує будь-які норми та положення – відомо тернополянам давно».

«Ми бачили будинки просто посеред парку, ми бачили огорожі на зелених зонах в різних частинах міста, ми бачили ділянки під гаражі в центрі Тернополя і навіть зрізані дерева задля кіосків… але ми ще не бачили височенні будинки у парку на березі ставу».

«Захисна смуга Тернопільського ставу була затверджена у 2016 році, вона окреслена жовтою лінією на карті. Жодного будівництва на цій ділянці в принципі бути не може. Усі ми розуміємо, що будівництво будинку потягне за собою зведення автостоянки. А у кодексі чітко зазначено, що зупинка автотранспорту на такій ділянці заборонена тим більше».

«Свого часу тернополяни вітали знесення кафе “Назарія”, бо воно було побудоване незаконно. Сергій Надал сам визнавав його незаконність. І все одно схвалив будівництво на його місці “спорткомплексу”.Нам усім потрібно чітко усвідомити – у парку жодних спорткомплексів бути не може!»

«А тепер починаються великі знаки запитання: чому про це мовчать депутати міської ради з так званої промерської коаліції? Вони так голосно говорили перед виборами і чому ми їх зовсім не чуємо після потрапляння до годівниці? Чи не тому, що за забудовником, фірмою «Акватер», стирчать вуха Сергія Надала?»

«Чому мовчать правоохоронні органи? Чи не по тій самій причині? Чи ви, Олександр Богомол, здатні лише активістів і пересічних тернополян переслідувати, які виходять захищати свої подвір’я від будівельної лихоманки міської ради? Чому мовчать “лідери громадської думки” (про них буде окремий пост), які так наполегливо з усіх прасок і міксерів закликали жителів Тернополя втретє підтримати будівельного маніяка? Тернополяни, скажіть… доки ми будемо терпіти це свавілля?»