«Тепер стало зрозуміло чому начальник Поліції звітує про роботу перед міським головою Сергієм Надалом, а не тернополянами та журналістами»,– Іван Ковалик

Так написав міський депутат на своїй сторінці у фейсбуку. Сьогодні, 29 листопада, разом з колегами-депутатами – Ігорем Турським та Іваном Сороколітом він давав пояснення в рамках двох кримінальних проваджень, відкритих через мирні акції протесту тернополян проти забудови скверів по вулиці Живова та перехресті 15 квітня і Проспекту Злуки.

Депутатам інкримінують статтю 356 Кримінального кодексу України – Самоуправство, яка карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до трьох місяців.

Депутат отримав декілька дзвінків від інших учасників протестів, яких поліція викликає на допити.

«Тепер весь пазл склався докупи: в суботу на акцію протесту по вулиці Бережанській поліція нагнала близько 100 правоохоронців в тому числі озброєних автоматичною зброєю. Почався системний тиск на протестувальників через кримінальні провадження. Це все робиться з метою тиску і залякування тернополян, які борються проти незаконних забудов», — пояснює політик.

«Тепер стало зрозуміло чому начальник Поліції Тернопільської області Олександр Богомол звітує про роботу поліції перед міським головою Сергієм Надалом, а не тернополянами та журналістами. Нам усім значно цікавіше було б заслухати звіт керівників поліції про результати розслідування корупційних злочинів чиновників Тернопільської міської ради, в результаті яких громада міста втрачає земельні ділянки вартістю на сотні мільйонів гривень.Чому матеріали не направляються в суд?» — обурився Іван Ковалик.