Які зміни до бюджету затвердили на сесії міської ради?

На десятому засіданні сесії Тернопільської міської ради, що відбулася 29 жовтня, внесли зміни до бюджету міста. Депутати «Сили Людей» утрималися від голосування за цей проект, оскільки є декілька нюансів. Детальніше про це пояснив Іван Сороколіт.

На термомодернізацію грошей не буде

«У змінах до бюджету повністю (під нуль) зняли всі 6 мільйонів фінансування термомодернізації житлових будинків на умовах співфінансування. Сергій Надал на моє зауваження і питання пробував виправдатись, що держава не заплатила свою частку. Але це неправда. Держава взагалі не має стосунку до даної статті витрат. Тут справа в непривабливості пропозицій міськради для тернополян. У багатьох містах витрати на термомодернізацію найголовніші серед витрат на ремонт житлового фонду,» — пояснює ситуацію політик.

Нові труднощі для учасників бойових дій

«Повністю (під нуль) знято 1,5 мільйони з рекультивації (вирівнювання території) земельних ділянок на вулиці Микулинецькій, які виділені для учасників бойових дій. Це при тому, що реальна потреба там значно і значно більша. Коментарі міського голови полягали в тому, що замість рекультивації гроші надані кооперативу, який замовляє уточнення до детального плану забудови під багатоквартирні будинки. Як це має допомогти тим власникам які хочуть будувати індивідуальні будинки або вже їх будують – не зрозуміло».

Головна причина всіх цих проблем – відсутність стратегічного бачення розвитку даного мікрорайону від самого початку.

«Насправді питання південного мікрорайону ділянок АТОвців мегаскладне. У тому напрямку величезні проблеми з постачанням електрики, водопостачання і водовідведення. Головна причина всіх цих проблем – відсутність стратегічного бачення розвитку даного мікрорайону від самого початку. Спершу ветеранам надались ділянки під індивідуальну забудову, пообіцявши швидко довести до ладу територію – зробивши її придатною для будівництва будинків. Обіцянку не виконали. Далі – почали обнадіювати можливістю обміняти ділянки на квартири від “інвестора”. Ймовірно, обіцянки і “залучення інвестора” триватимуть ще багато років. Хотів би помилитись».

Півмільйона на екскіз проекту

«Виділено 1,5 млн. на «Виготовлення ЕСКІЗНОГО проекту: Будівництво багатофункціонального спортивного комплексу за адресою вул.Львівська». Не на проект, а на ескіз,» — підсумовує Іван Сороколіт.