Відбулось судове засідання за позовом мешканців будинку вул. Медова, 3

У четвер, 30 вересня, відбулося судове засідання за позовом мешканців будинку вул. Медова, 3 щодо захисту скверика від забудови торговими спорудами.

У Тернопільському міськрайонниому суді Тернопільської області мешканці будинку Медова, 3 захищали свою прибудинкову територію від чергової забудови.

Тернопільський міськрайонний суд розглядав позов у справі про визнання незаконним рішення Тернопільська міська рада щодо передачі ділянки по вулиці Медова, 3 в центрі Тернополя ексдепутату обласної ради 5-ого скликання від «Партії регіонів», голові партійної організації «Опозиційний блок» Віталію Каратаєву на 5 років для розміщення та обслуговування групи тимчасових споруд через схему сервітуту – тобто безкоштовно.

Йдеться про скандальну ділянку площею 344 м.кв. поряд з площею Героїв Євромайдану та сквером волонтерів імені Віктора Гурняка, про яку писали ЗМІ Тернополя після того, як на ній почали методично зрізали дерева під приводом їхньої «аварійності». Вже згодом стало відомо, що дерева цілком здорові, а зрізають їх бо ділянку пообіцяли вищезазначеному суб’єкту.

«Звернення до влади і поліції допомогли пригальмувати спроби забудови зеленої зони, але не вирішити проблему. Тож сьогодні ми разом з потерпілою від дій міськради стороною прибули до суду, але на подив усіх присутніх – не були допущені до зали через нібито карантинні обмеження. Після обурень з нашої сторони і до приїзду поліції, суддя все ж приймає рішення допустити до участі в засіданні 8 чоловік – не більше», – написав на своїй фейсбук-сторінці депутат міської ради від «Сили людей» Ігор Турський.

«Суддя не задовольнила вимогу захисту викликати на засідання самого «щасливого власника» ділянки і перенесла засідання. Дивна кооперація міської ради в особі «свободівців» з екс-«регіоналом» та суддею, чи не так!? Втім, як на мене, приводів для здивувань у нашому місті стає все менше. За версію жителів Медової, на місці зрізаних дерев планується торгівельна споруда на 3-4 поверхи. Закликаємо усіх мешканців прилеглих будинків до активності – збережемо архітектурну та культурну привабливість хоча б центральної частини нашого (не)затишного міста,» – продовжує Ігор Турський.

Як зауважив депутат «Сили людей» Іван Ковалик : «Дуже символічно, що інтереси забудовника Каратаєва, який спочатку належав до Партії Регіонів, а на даний час до Опозиційного блоку, відстоює Тернопільська міська рада, де більшість мають добре замасковані «патріоти».