Взірцеві практики місцевого самоврядування «Сили Людей». Частина 6. ПАРКИ.

Нещодавно команда «Сили Людей» Тернополя побувала в далекому від Тернополя місті Тростянець Сумської області (близько 900 км), де при владі команда Сила Людей Тростянець на чолі з мером і головою Політради Сила Людей Юрієм Бовою (Yuriy Bova).

Вражень та інформації настільки багато, що поділитись ними одним дописом практично неможливо. Тому, публікуємо невеличкі звіти окремими рубриками.

Частина 6. ПАРКИ.

З початком децентралізації місцева влада у високий пріоритет поставила збереження й розвиток парків.

Догдяд та облаштування інфраструктури ведеться без жодної забудови громіздкими об’єктами. Водночас, великі зелені зони (парки, ліси й галявини) стають комфортними для прогулянок і відпочинку місцевими мешканцями й туристами.

З того що встигли побачити:

Добре доглянутий, комфортний і дуже зелений парк імені Чайковського.

Вражаючий дендропарк «Нескучне» – пам’ятка садово-паркового мистецтва, яку називають справжньою перлиною Тростянця. Парк на околиці міста і займає 256 гектарів, 15 з яких припадає на каскад озер.

Детальніше – https://cutt.ly/EnlqAtt

Велика зона відпочинку “Медвежа поляна” – парк на березі річки Боромлі (притока Ворскли) з альтанками виробництва власного комунального підприємства.

Тут детальніше:

https://cutt.ly/mnlqJm7

https://cutt.ly/OnlqZ1H

Археологічна історико-культурна пам’ятка під відкритим небом – “Городище поблизу села Боголюбово”, яке планують перетворити на масштабний туристичний об’єкт.

Тут детальніше – https://cutt.ly/NnlwvHx

Довідково про громаду:

– населення м.Тростянець – 19,8 тис., цілої громади – 27,9 тис.;

– 38 населених пунктів;

– площа – 792 км2