У центрі Тернополя на прибудинковій території збудують черговий кіоск?

Тернополяни, пам’ятаєте нещодавню історію як мешканці вулиці Медової в креативний спосіб боронили невеличкий скверик від “нічних підрізальників дерев”?

Поліція тоді звітувала: “Причетних до пошкодження чотирьох дерев у центрі Тернополя вже знайшла поліція. Їх притягнуть до адмінвідповідальності. Тут детальніше.

Так от. Це навряд чи випадкові “хулігани-ненависники дерев”.

Згідно відповіді міської ради на моє депутатське звернення, земельна ділянка з великими й здоровими деревами площею 344 м.кв., поряд з площею Героїв Євромайдану та сквером волонтерів імені Віктора Гурняка і яка фактично є частиною прибудинкової території будинку вул.Медова, 3, БЕЗКОШТОВНО надана фізичній особі через сумнозвісну схему “сервітуту” для розміщення та обслуговування групи тимчасових споруд для проведення підприємницької діяльності.

Висновки:1. Дерева заважають розмістити на ділянці торгові кіоски і підприємець намагається ліквідувати їх у будь-який спосіб.

2. При бажанні, міський голова і депутати поточного скликання можуть відмінити скандальне сервітутне рішення й зберегти цінну для людей зелену зону.

3. Місцеві мешканці точно миритись не збираються і будуть боротись.

Чи почує їх влада – буде зрозуміло найближчим часом.

Іван Сороколіт