Відверто про найпоширеніші запитання до “Сили Людей”!

Відповіді на найпоширеніші запитання, які звучать від людей.

Ви молода партія, створилася «під вибори», так?
Ні, ми хоч і дуже молода партія, але створені 6 років тому. Ми чи не єдина партія утворена після Революції Гідності, а не перейменована зі старих, що часто практикують інші сезонні політичні проекти. Об’єднання «Сила Людей» було презентовано в Києві 23 квітня 2013. Тоді ж відбувалися регіональні презентації «Сили Людей». Перші осередки партії були створені у червні 2013.

Звідки у Вас гроші? Дали «олігархи»?
«Сила Людей» фінансується з членських внесків, які щомісяця сплачують партійці та благодійні внески прихильників. Усі, хто допомагають партії на суму 1000 грн. і більше – оприлюднюються на нашому інтернет-сайті. Також наші партійці в Тернополі додатково жертвують кошти на утримання організації, оренду офісу тощо. Кожен вносить ту суму, яка йому посильна й не створює проблем для сімейного бюджету. Хтось, до прикладу, віддає 100 гривень, а хтось – тисячу. Перевірити це не складно. У нас близько сотні партійців тільки у Тернополі. Уся фінансова звітність доступна кожному, хто долучається до фінансування. Приховувати нам тут нічого.

Хто у вас головний? Можете назвати прізвище?
«Сила Людей» – це партія людей, а не культ особи. Головний керівний орган партії – це політична рада партії, яка складається із партійців з усієї України. Обирається Політрада не на завжди, а лише на 1 рік. Обирається партійцями шляхом таємного голосування. На відміну від інших політичних сил, у нас немає «директора/власника» чи «спонсора», без якого партія перестане існувати. «Сила Людей» діятиме доти, доки в ній є люди, які керуються статутом. На сьогодні в партії близько 3000 партійців.

Чому ви вважаєте себе єдиною реальною опозицією і альтернативою до міського голови Тернополя Сергія Надала?

Бо ми продовж чотирьох років системно висвітлювали усі схеми та оборудки місцевої влади та мера. Не боялися називати речі своїми іменами, за що на деяких членів нашої команди чинили тиск та навіть нападали зі холодною зброєю. Та окрім критики, ми також діяли. Нам вдалося заблокувати кілька забудов зелених зон в місті, реалізувати багато громадських проектів в рамках Громадського бюджету, втілити у життя десятки петицій. Крім того ми провели кілька соціальних проектів. Ми професійні та досвідчені. Серед нас є освітяни, медики, юристи, науковці, підприємці, учасники бойових дій, голови ОСББ, фахівці ІТ та ін.