Заява Сили Людей Тернополя щодо підняття вартості проїзду в громадському транспорті

30 жовтня 2018 року на засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради під головуванням Сергія Надала було прийняте рішення про підняття тарифів на пасажирські перевезення майже вдвічі, називаючи це «приведенням їх (тарифів) до економічно обґрунтованих».

Вважаємо таке рішення вкрай некомпетентним, маніпулятивним та безвідповідальним по відношенню до громади. Під час останнього підняття тарифів влада міста запевняла, що запровадження так званої «Картки тернополянина» убезпечить майбутнє подорожчання, бо дозволить чітко обліковувати пільговиків та виведе з тіні ринок пасажирських перевезень.

Тепер ж, прикриваючись ростом цін на пальне на 20%, відбувається підняття вартості проїзду для тернополян на 60-75%. Риторичними залишаються запитання:

– Де обіцяні величезні резерви економії завдяки впровадженню «Картки тернополянина»?

– Де суттєве підняття якості транспортних перевезень? Популізм, некомпетентність, злочинна бездіяльність та корумпованість ринку пасажирських перевезень протягом багатьох років призвела до справді кризового стану.

І, замість публічного вибачення й визнання власної вини міським головою з подальшими гучними звільненнями відповідальних осіб, – влада приймає рішення всі власні проблеми перекласти на кишеню тернополян. Розуміємо і переконані, що поточний стан сфери громадського транспорту складний і потребує фахового й всебічного аналізу для напрацювання шляху поетапного вирішення проблем та викликів, які виникли з вини влади.

Орган місцевого самоврядування має для цього достатньо важелів, інструментів та ресурсів.Звертаємося до депутатів Тернопільської міської ради з вимогою дати оцінку роботі виконавчого комітету і скасувати рішення виконавчого комітету, яким вартість проїзду зростає майже вдвічі.