Позиція Партії “Сила Людей” щодо поновлення на посаді Романа Насірова

За останній тиждень громадянське суспільство України отримало черговий «плювок» від клептократичної корумпованої влади, продажних суддів, неспроможної правоохоронної та антикорупційної систем. В черговий раз ми зіштовхнулися з наслідками саботування проведення судової та антикорупційної реформ.

Вчора Окружний адміністративний суд м. Києва виніс рішення про поновлення на посаді колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, не зважаючи на обґрунтовані звинувачення про нанесення мільярдних збитків держави.

Сьогодні Окружний адмінсуд Києва, який у 2013 році забороняв Майдан, визнав протиправними дії директора НАБУ Артема Ситника і нардепа Сергія Лещенка, які оприлюднили інформацію про корупційну діяльність Пола Манафорта, доведену судом Сполучених Штатів Америки. Навіть обґрунтовані звинувачення та докази незаконного збагачення чиновників-корупціонерів не дають змогу звершитися правосуддю, бо діюча влада навіть не соромиться покривати відданих колег.

Дев’ять депутатів ПП «Блок Петра Порошенка» взяли на поруки екс-виконуючого голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана.Система не просто зберіглася, вона оновилася та стала більш витривалою до громадського супротиву. Корупція набула масштабу часів диктатури Януковича і підтримується кривавими грошима Росії.

Корупція нівелює будь-які заяви Президента та правоохоронних органів про готовність до боротьби з корупцією, адже злочини проти усього українського народу і надалі залишаються безкарними.Вимагаємо негайної, рішучої та дієвої реакції Президента, Кабінету міністрів України, парламенту та правоохоронних органів!

Вимагаємо прийняти законодавчі зміни, щоб:

– Ліквідувати можливість чиновникам, звинуваченим у корупції у великих та особливо великих розмірів, виходити під застави будь-якого розміру;

– Виключити можливість будь-кому брати на поруки високопосадовців, підозрюваних у корупції;

– Заборонити судам поновлювати чиновників на посадах, якщо їх звинувачують у великих та особливо великих розмірів, поки їхня невинуватість не буде доведена в суді.

Наступного року ми маємо можливість змінити цю олігархічно-корупційну систему в мирний спосіб, тому закликаємо всіх небайдужих громадян готуватися до виборів Президента та парламенту.

Прискіпливо обирати власних представників, об’єднуватись у політичні партії та громадські об’єднання заради єдиної мети – нам необхідно обрати владу, яка буде нетерпима до корупції.

https://sylalyudey.org/pozytsiya-partiyi/revansh-koruptsijnoyi-systemy-2/