Концепцію охорони здоров’я, розроблену членом «Сили Людей» Тернополя Михайлом Чорненьким, практично одноголосно підтримали на З’їзді партії в Києві, 20 січня.

«Ми неодноразово спілкувалися з партійцями про розділ Програми партії у сфері медицини. В нашій Програмі розділ охорони здоров’я був порожнім, тому важливо було його напрацювати. Звісно, що він поки що не дає чітке бачення, а загальну, дещо абстрактну, картину того, якою ми бачимо охорону здоров’я з наших ліберальних позицій. Кожен з пунктів програми можна ділити на розділи, доповнювати їх та формувати ширше бачення. Свої напрацювання я розсилав усім організаціям. Команди могли доповнювати концепцію, вносити зміни. Думаю, усі позиції ми врахували»,- розповідає Михайло Чорненький.

Михайло Чорненький успішно працює у сфері медицини, тому може фахово формувати уявлення про сферу здоров’я в цілому. «В нашій програмі обов’язково потрібно зафіксувати гарантований пакет послуг. Міністерство його пропонує також. Проте до сьогодні його не бачимо в деталях.

Друге. До пакету послуг ми повинні долучати добровільне медичне страхування. Дякую моїй команді з Тернополя та усім членам партії «Сила Людей», що долучилися до розробки концепції та позитивно підтримали її на З’їзді»,- зауважив Михайло Чорненький. До слова, ознайомитися з документом зможе кожен на офіційному сайті партії найближчим часом.