Детально від одно з лідерів Сила Людей Юлія Морозова чому варто підтримати Дмитра Гнапа (Dmytro Gnap).

ПРО ГНАПА – КАНДИДАТА В ПРЕЗИДЕНТИ.

Я не голосував за Dmytro Gnap на праймеріз. Більше того, я переконував членів політради не проводити праймеріз в тій ситуації, яка склалася. Але.

Ми будуємо партію, в якій рішення не будуть прийматися Морозовим, Солонтаєм чи Совою. Повірте, у всіх нас було і є багато можливостей вплинути на ситуацію. Ми були близькі до того, щоб СЛ висунула кандидатуру, яку більшості з вас було б простіше прийняти. Кандидатуру, з приводу якої нам було б значно легше відповідати на питання про досвід управління і заслуги перед партією. На жаль, не завжди вдається діяти за ідеальним сценарієм. Більше того, країна зараз в такому стані, що навіть хороший сценарій обрати вдається нечасто.

Зазвичай, обираємо між прийнятним і не дуже. Хто має вуха чути, хай чує . З іншого боку, я розумію, що навіть якщо б ми десь взяли вам ідеального кандидата – якогось янгола з українським громадянством і досвідом керування, скажімо, Ізраїлем – ми б і тоді отримали купу претензій – чи то крила підозріло недостатньо пухнасті, чи то просто – «а нє єврей лі он?» Так от, Гнап точно прийнятний варіант для мене.

І головне – він чесно і за правилами став важливою частиною процесів у нашій партії, яку ми чесно, старанно, хоч і зі змінним успіхом, будуємо. Все інше – лірика і моі особисті проблеми.

Тож Дмитро Гнап – наш кандидат. І партія спробує його висунути і разом з ним зробити президентську кампанію, за яку нам не буде соромно. Зараз мої колеги активно займаються різними її аспектами – від програми до фандрейзингу. Я сконцентрований трошки на іншому, але ми тримаємо руку на пульсі

Зрозуміло, ми реалісти, і розуміємо, що Гнап не є фаворитом цих виборів, але партія вирішила використати всі шанси, плюс, ми від початку розглядали всі ці троє виборів як один виборчий цикл. Що ж до конкретної персони нашого кандидата, то я можу гарантувати, що: – Гнап – адекватна розумна і працездатна людина, яка готова бути тараном, приймати на себе ризики, при цьому бути частиною команди, працюючи за тими принципами, які послідовно відстоює СЛ- він не має залежності від олігархів чи будь-яких інших сторонніх сил і не є технічним кандидатом- він точно не є проросійським політиком і буде чітко дотримуватися європейського вектору з прицілом на ЄС і НАТО – Сила Людей в разі прихода Гнапа на посаду забезпечить його професійною і якісною командою.

Ми точно зможемо це зробити краще, ніж інші партії, адже ми не пов’язані договорняками і старими боргами, які змусять нас віддавати посади бо «іншого вибору нема»- гроші, зібрані на кампанію, навіть у випадку якщо Гнап не вийде до другого туру, принесуть велику користь Силі Людей – допоможуть нам значно підвищити впізнаваність перед парламентськими виборами чи стануть частиною суми застави на них же, якщо раптом 2,5 млн не будуть зібрані.

Ну і, якщо говорити чесно, то ми б, можливо, і раді були проголосувати за іншого, більш підготовленого, кандидата. Партія навіть лишила лазівку для цього, проголосувавши за можливість підтримки єдиного кандидата від проєвропейської демократичної опозиції. Зроблено це без серйозної надії на реалістичність такого сценарію, адже налагодити процеси, щоб уможливити того самого «єдиного» ми намагалися давно і вперто. Підключали іноземних партнерів, вели переговори на різних рівнях, розробляли механізми. Скажу більше, трохи привідкриваючи інсайди, наші «відкриті праймеріз» і відсутність Солонтая у списках кандидатів на всіх етапах, як раз і були частиною тих процесів.

Загалом, ми робили фактично все можливе з нашого боку, окрім руйнування наших ключових принципів, але все ближче той день, коли на цих процесах буде поставлено остаточну крапку. Тож ми продовжуємо робити своє. Якщо вам це зрозуміло – включайтеся, як можете. Зараз дуже актуальне питання збору грошей на заставу.

Абсолютно традиційний для цивілізованого світу шлях прозорого збору грошей на вибори досі викликає подив, часом агресивний, у українців. Але ми будемо лупати цю скелю і далі. Долучайтеся – тут написано, як: http://gnap2019.sylalyudey.org